Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.03.15 18:33
Átadták a Gödöllő Városáért és a Polgármesteri Ezüstérem kitüntetéseketdíjakat
Nyomtatható verzió

A nemzeti ünnep délutánján, a Művészetek Házában rendezett ünnepségen adta át a képviselő-testület által alapított Gödöllő Városért Díjat Susanne Feichtinger asszonynak (Laxenburg), Reményi Richárdnak, a Gödöllői Városi Filmszínház vezetőjének és a Gödöllő COOP Zrt. Szabadság tér 4. szám alatti üzlet kollektívájának dr. Gémesi György polgármester.

A kitüntetéssel 1998 óta azokat ismeri el az önkormányzat, akik munkájukkal kiérdemelték a közmegbecsülést, példás, magas színvonalú tevékenységükkel hozzájárultak a város jó hírének növeléséhez.
Az ünnepség a Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerés átadásával kezdődött. E kitüntetésben részesült Kruták Zsófia, a városért végzett munkájáért és a Karácsonyház ötletéért, létrehozásáért, dr. Bujáki Gábor, a városért és a Szent István Egyetem gödöllői kollégiumáért végzett kiemelkedő munkájáért továbbá Madácsi Gábor a Pálmaház felújításáért, Gödöllő értékeinek védelméért kifejtett kiemelkedő munkájáért.
A polgármesteri köszöntő után a Gödöllő Városáért díjat elsőként Susanne Feichtinger vette át. Az ő közreműködésével jöhetett létre 1997-ben a Gödöllő és az osztrák Laxenburg közötti testvérvárosi megállapodás. A kitüntetett minden év karácsonyán ruhát gyűjt rászorultak részére és már több gödöllői iskolának és óvodának is szerzett bútorokat, egyéb tárgyi adományokat. Közbenjárásának köszönhetően léphetett fel a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Laxenburgban, s többször segített a helyi civil szervezeteknek is; így Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének, a Gödöllői Kertbarát Körnek és a Sisi Baráti Körnek egyaránt. Minden év novemberében Gödöllőre látogat Erzsébet nap alkalmából, ahol a királyné emlékét tisztelve koszorút helyez el az Erzsébet parkban. 2014-ben az Erzsébet bálon Erzsébet királyné ezüstéremben részesült, amit olyan hölgyek kaphatnak meg, akik nem gödöllőiként, de Gödöllőért végeznek tevékenységet.  
 
A következő díjazott, Reményi Richárd a Gödöllői Városi Filmszínház ügyvezetője 2000 óta. Szívvel lélekkel, szakmai hozzáértéssel és a közönség iránti szeretettel dolgozik, akár éjszakába nyúlóan is, hogy széles tömegeket szolgáljon ki, erre bizonyíték, hogy a Minyonok című mesét több mint hétezren néztek meg Gödöllőn. Minden év decemberében a városi óvodások örömére a Mikulás Mozi program révén számíthat segítségére az önkormányzat, amiben a régmúlt idők meséit ismerteti meg a gyermekkel. Nagyszerű fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt időszakban, amiknek köszönhetően a mozi alkalmassá vált a legmodernebb technikával készült filmek lejátszására, 3D filmek vetítésére. A fejlődésben a filmszínház nem állt meg, idén megújult a hangrendszer is, ezzel a lépessel a mozi a Dolby Atmos rendszer fogadására is felkészült. Folyamatosan fejlődve mindig az elérhető legmagasabb színvonalat tudja nyújtani a közönségnek. Idei terve a mozi előterének komfortosabbá tétele. 2013-ban Gödöllő Vállalkozója díjban részesült kimagasló filmszínházi fejlesztéséért és magas fokú szakmai hozzáértéséért. 

Az idei kitüntetett munkahelyi közösség a Gödöllő COOP Zrt. Szabadság tér 4. szám alatti üzletének kollektívája. A Gödöllő Coop Zrt. fő profilja az élelmiszer és napi cikk kiskereskedelem, ezt 14 saját irányítású, élelmiszer főprofilú egységben, 6 iparcikk és egyéb főprofilú egységben, valamint 49 db bérleményes egységben végzi. A kereskedelmi egységek összes bruttó alapterülete több mint 25.000 m2. A Gödöllő Coop Zrt. piaci pozíciója a fokozódó verseny ellenére stabil és egyben növekvő tendenciát mutat. A cég a térség egyik legjelentősebb kereskedelmi szervezete, több mint 13.000 regisztrált törzsvásárlóval és a területen mindenkor meghatározó jellegű ár- és piacpolitikával. A Gödöllő COOP vezérigazgatója dr. Dúl Udóné, aki 2016-ban Klauzál Gábor elismerésben részesült.
A COOP láncon belül a Gödöllő Coop Zrt. az élvonalban helyezkedik el az országos rangsorban, Pest megyében pedig az első helyen áll az összesített kereskedelmi és gazdasági mutatók alapján. Kereskedelmi politikáját a "Jót, jó áron" filozófia valamint az ellátási és partnerségi biztonság hatja át. A Gödöllő Coop Zrt. jelentősen hozzájárul a kistérségi foglakoztatáshoz. Egységeiben minden dolgozó szakképzett, s a dolgozókat rendszeres, intenzív szakmai és kapcsolódó oktatásokban részesíti. A Gödöllő Coop Zrt. az eddig elért gazdasági eredmények, valamint a felhalmozott erkölcsi tőke, a jó imázs okán a térség fő kereskedelmi szolgáltatójaként kíván működni. Üzleti elképzelései szerint versenyben kíván maradni a térségben jelentős számban működő multinacionális kereskedelmi cégekkel a napi cikk kereskedelem vonatkozásában. A Gödöllői COOP Zrt. minden évben támogatja a város által szervezett Tiszta Udvar - Rendes Ház programot és a Gödöllői Rendőrkapitányság évzáró eseményét.
A kitüntetést dr. Dúl Udóné vezérigazgató vette át.

A díjazottak tiszteletére rendezett műsorban közreműködött a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola 1. osztályos tanulóinak német nemzetiségi csoportja (felkészítő tanáruk Almási Dorina) és Gödöllő Város Fúvószenekara Ella Attila vezényletével.































Látogatottság: 2598
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision