Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.04.22 20:41
Megnyílt a GIM-ház idei első kiállítása
Nyomtatható verzió

Április 22-én „…a kék magasba szállok…” címmel nyílt meg a Gödöllői Iparművészeti Műhely Erzsébet királyné tiszteletére rendezett zászlókiállítása, kapcsolódva a „Bölcsőtől a koronáig – Gödöllő, a királyné városa” elnevezésű kulturális tematikus évhez, amellyel a város Erzsébet királyné születésének 180., és magyar királynévá való koronázásának 150. évfordulója alkalmából tiszteleg.


A GIM-ház első idei kiállításán dr. Pappné Pintér Csilla alpolgármester mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott: Erzsébet királyné korának példaképe volt, s ma is mintaként szolgál számunkra.
Mint mondta, rendkívül érdekes látni, hogy a tizennyolc női alkotó, hogy látja Sisit, mi az amit ők fontosnak tartanak bemutatni, továbbadni.
A kiállítást Simonffy Márta, Ferenczy Noémi-díjas textilművész, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége elnöke nyitotta meg, aki többek között az életünkben számtalan módon jelenlévő zászlókról, az üzenethordozókról, az összetartozást, a hitet megjelenítő lobogókról beszélt. A most bemutatott alkotásokról azt mondta, azok a vizuális művészet nyelvén hajtanak fejet Erzsébet királyné emléke előtt.
A megnyitón több a kiállított művekre és a királynéra utaló idézet is elhangzott, Katona-Szabó Erzsébet, a GIM-ház vezetője és Orosz István grafikus művész pedig Erzsébet királyné és Mészöly Dezső verseivel tisztelgett.
A tárlaton Aranyosi Zsuzsanna, Bányász Judit, Bornemisza Eszter, Czeglédi Júlia, B. Csernyánszky Katalin, Csíkszentmihályi Réka, T. Doromby Mária, Fóris Katalin, Golarits Erzsébet, Göbölyös Márta, Katona Szabó Erzsébet, Kelemen Katalin, Latin Anna, Makkai Márta, Morvay Ibolya, Orient Enikő, Ruttka Andrea, Sárváry Katalin, textilművészek munkáit láthatja a nagyközönség.
A megnyitót Marcel Hendrix, Turnhout egykori, nyugalmazott polgármestere is megtisztelte jelenlétével.
A kiállítást szeptemberig láthatják az érdeklődők.















Látogatottság: 1858
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision