Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.05.18 22:16
III. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és Országos Természet- és Környezetvédelmi filmnapok
Nyomtatható verzió

Május 26-28. között immár harmadik alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált, mely mára az ország egyik legnagyobb természet- és környezetvédelmi rendezvénye lett - hangzott el az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban.


Székelyhidi Tamás, a fesztivál egyik főszervezője ismertette a fesztivál 2015-2016. évi eredményeit, majd elmondta, hogy a 2017. évi nevezések között már olyan alkotók szerepelnek, mint David Attenborough, akinek a jelenléte egyértelmű elismerést jelent a fesztiválnak. Török Zoltán új filmjének (Lemming – a Messzi észak apró ura) az ősbemutatója ismét a fesztiválon lesz, mely már hagyományosnak mondható, a 2 évvel ezelőtti Everglades bemutató után.
A színvonalas, nemzetközileg is elismert alkotók filmjei mellett a szervező külön kiemelte a Kárpát-medencei filmszemle gazdagságát, és a magyar ajkú alkotók kiemelkedő részvételét a filmszemléken.
A fesztivál szervezői több különleges eseményre is felhívták a figyelmet. A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával létrejövő Trash Art Magyarország kültéri szobor pályázat és kiállítás keretén belül a hazánkban működő művészeti iskolák és intézmények újrahasznosított anyagokból készítettek 2-2,5 méter magas szobrokat, melyek témája az ember hatása a környezetre. A kiállítás célja a társadalom figyelmének felhívása napjaink egyik legégetőbb problémájára, a hulladékok keletkezésére és kezelésére, ismertette Hankó Gergely, a projekt szakmai vezetője. A szobrok először a gödöllői fesztiválon tekinthetők meg május 26. és június 10. között, majd megjelennek több neves hazai fesztiválon is (Kerekdomb, Művészetek Völgye).
A rendezvény további különlegességei a Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, és a Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny, melynek szombat esti zárásaként a város vegyes kórusai ismert zenészek részvételével előadják Szarka Tamás Madaraim című dalát, mely a fesztivál hivatalos dala.
A fesztivál három napja alatt a fő vetítési helyszíneken, a királyi kastély lovardájában és az Alsóparkban egyaránt ingyenesen látogatható valamennyi program. Összesen 4 helyszínen párhuzamos vetítésekkel várják a nézőket, lesznek angol nyelvű vetítések, és kifejezetten a diákoknak összeállított tematikus filmcsomagok is. A pénteki diáknapra már most több mint 1.500 diák regisztrált. (Az egyéni látogatók számára a regisztráció nem szükséges.)
Az Alsóparkban a fesztivál szakmai partnerei várják a családokat és a látogatókat számtalan változatos szórakoztató és ismeretterjesztő programmal. Bemutatkoznak a nemzeti parkok, kiállításra kerül egy 23.000 literes óriásakvárium, melyben hazánk vízi élővilágát ismerhetik meg a látogatók, les „Állati jó” bemutató a Budakeszi Vadaspark jóvoltából. Külön területet biztosítanak a szervezők az újrahasznosítás témájának, inspiráló példák mellett mindennapi praktikumokkal és szaktanácsadással is várják az érdeklődőket.
Kiállítják a „Kelét”, a páros kajakot, amivel Szabó Norbert Ádámék átszelték az Atlanti-óceánt és még számtalan érdekes és izgalmas program, előadások és kiállítások, szabadtéri filmvetítések lesznek, mind a természet- és környezetvédelem jegyében.
Akik pedig a gyermeknapi hosszú hétvégén nem tudnak Gödöllőre ellátogatni, azoknak a szervezők figyelmükbe ajánlották az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, melyet 19 magyar és 2 erdélyi városban rendeznek meg ugyancsak május 26-28. között. A partner városokban ingyenes filmvetítésekkel, kiállításokkal és szemléletformáló programokkal várják a helyi szervezők az érdeklődőket – tájékoztatta a jelenlévőket Ersók Nóra, a fesztivál szervezője.


Látogatottság: 642
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision