Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2017.05.24 21:38
Elhunyt dr. Lencsés György
Nyomtatható verzió

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Lencsés György, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára 2017. május 19-én elhunyt.
Lencsés György 1941. december 27-én született Pozsonyszentgyörgyön. Családját az 1947-es, úgynevezett „lakosságcsere” keretében telepítették ki a Felvidékről, így már kisiskolás kora óta Gödöllő polgáraként élte életét. A pedagógus szülők példáját követve ő is elhivatott tanárrá vált, aminek nem mond ellent, hogy állatorvos doktor lett. A végzés után rövid ideig a Gödöllői Agrártudományi Egyetem tangazdaságában folytatott praxist, amit az alma mater hívó szavára otthagyott, hogy az Állatorvostudományi Egyetem Élettan Tanszékén dolgozzon. Itt került szakmai érdeklődésének fókuszába a baromfi ásványianyag-forgalmának a kérdésköre is.
Ugyanezzel a témával foglalkozhatott később is, amikor 1973-ban meghívást kapott a GATE Állatélettani és Állategészségtani Tanszékére. A már akkorra nagy oktatási rutinnal bíró Lencsés Györgyöt nagyon hamar megkedvelték a hallgatók. Előadásain nemcsak a szűk szakmai anyagot adta le, azt nemegyszer az adott területhez köthető irodalmi és képzőművészeti vonatkozásokkal is színesítette. Tehette mindezt azért, mert széleskörű humán műveltségét akár multimédiás módszerekkel is képes volt átadni, amivel úttörő szerepet vállalt az akkor még gyerekcipőben járó oktatástechnika elterjesztésében is.
Az évtizedeken át végzett kutatómunkáját számos publikációban tette közzé, de a munka betetőzését a Gödöllőn megszerzett PhD fokozat jelentette. Mindemellett aktív segítője volt a hallgatói kluboknak és Gödöllő város tanácstagja is volt.
Nyugállományba vonulását követően sem szakadt el a tanszékétől, ahova rendszeresen visszajárt az angol nyelvű képzés keretében órákat tartani. Ebben az időszakban sem csökkent az aktivitása, hisz a művészettörténeti érdeklődési körének megfelelően a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar meghirdetett kurzusaiban is oktatott.
Gödöllői lokálpatriotizmusa közismert volt. Kultúrtörténeti előadások tartásával, a gödöllői kastély és a máriabesnyői műemlékegyüttes szakszerű bemutatásával, sőt még a település fejlődésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett, ami a Grassalkovich Antal életéről készült színjáték írásában teljesedett ki.
Halálával egy gazdag életút ért véget. Nyugodjék békében.Látogatottság: 878
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision