Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2017.05.27 23:54
Lerner Balázs kapta a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját
Nyomtatható verzió

Lerner Balázsnak ítélték oda idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Méditanácsa által támogatott Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját, eddigi munkássága, valamint idei filmje, a Budapest Inferno - A Molnár János-barlang titka elismeréseként - közölték a fesztivál szervezői szombaton az MTI-vel.A szombaton a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában tartott gálán huszonkét elismerést osztottak ki, a legjobb természetfilmnek járó elismerést Török Zoltán kapta, Lemming - A messzi észak aprócska ura című filmjéért. A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb tudományos ismeretterjesztő film 2017-ben a David Attenborough - Fény a földön című film.
Természet- és Környezetvédelem témájában a legjobb televíziós produkciók kategóriában megosztott első helyet kapott két amerikai film, a Naledi: Egy bébi elefánt meséje és a Következmények kora, a legjobb rövidfilm kategóriában pedig A láthatatlan határ című belga-argentin alkotás nyerte el a legjobbnak járó díjat.
A legjobb útifilmnek 2017-ben Bárány Róbert, Molnár Gábor, Szekeres Zoltán alkotása, az OzoneUtazás - Tatárföld bizonyult.
A legjobb animációs film a Csodálatos természetünk - A közönséges kaméleon lett.
A Kárpát-medencei Filmszemle keretein belül 3 díjat adtak át, amelyeket az NMHH Médiatanácsa ajánlotta fel. A Kárpát-medencéről szóló filmek legjobbika természetfilm kategóriában Erik Balaz, Élet a felhőkben című filmje. Dokumentumfilm kategóriában Balázs Gergely, A Dunavirág Mentőakció című alkotása nyerte el az első helyezést.
Idén a legjobb film a Kárpát-medence kulturális értékeit bemutató kategóriában Sáfrány József Pásztorének című alkotása lett.
Szintén a gálán hirdették ki a Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázat első helyezettjét, amelyet idén megosztva, két filmes is megkapott. Moraru Norbert és Becz Barnabás Álmos a következő filmje elkészítéséhez szakmai mentorálást és fejenként félmillió forintot kap.

Gödöllő város különdíját Szabó Attila, a Méregzöld mesék című film alkotója nyerte. A díjat dr. Lantai Csaba alpolgármestertől vette át.

A gödöllői székhelyű Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ különdíját Mosonyi Szabolcs rendező kapta Csendes Gyarmatosítók című filmjéért. A díjat a NAIK főigazgatója, dr. Gyuricza Csaba adta át.

A Szent István Egyetem különdíját dr. Posta Katalin, a SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának dékánja adta át Gauder Áronnak, a Csalétek című filmjéért.


Látogatottság: 1058
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision