Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2017.07.23 19:09
Tanösvény - a Levendula Galéria új kiállítása
Nyomtatható verzió

Tanösvény címmel nyílt meg vasárnap délután Anti Szabó János iparművész és Deák Ferenc grafikusművész kiállítása a Levendula Galériában, Gödöllőn.


A tárlatot Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas textilművész, a Gödöllői Iparművészeti Műhely vezetője nyitotta meg.
Közreműködött Deák Éva, a Bartók konzervatórium tanulója.

Katona Szabó Erzsébet köszönetet mondott Anti Szabó Jánosnak azért, hogy a Gödöllői Iparművészeti Műhely munkáját közel két évtizede önzetlenül segíti. Ha kell jó szóval, ha kell keretezéssel mindig  e közösség mellett áll.
Mivel nagyon aprólékosan dolgozik, sokára gyűlik össze egy kiállításra való anyaga. Legutóbb több mint tíz éve volt saját kiállítása a királyi kastélyban.
Az sem gyakori, hogy a mester a tanítvánnyal - ezúttal Deák Ferenccel - ossza meg munkáit közös kiállításon. Anti Szabó János alkotó folyamatába beleilleszkedik a tanítás. Önzetlen, szeretetteljes ember. Fehér holló egy olyan világban, amelyben mindenki önmagáért küzd széles frontokon. De ő gödöllői és a gödöllői művésztelep bűvkörének utolsó villanásait megérte fiatal művészként.  Saját pozitív lelkisége ráhangolódott az egykori művésztelep hagyatékára.
Deák Ferenc grafikáiról szólva Katona Szabó Erzsébet elmondta, ezekben gyönyörködve egy rajzolt utazás résztvevői vagyunk, a Loire menti kastélyoktól a Duna partig, majd egyre kisebb termetűvé válunk, s a fejünk felet hajladozó fű alatt az apró élőlények világával ismerkedünk. Rajzain él és mozog az egész áldott természet.
A kiállítás augusztus 18-ig tekinthető meg.
Látogatottság: 572
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision