Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.08.16 22:06
Megszépülnek, korszerűsödnek épületeink
Nyomtatható verzió

Folyamatosan zajlanak a felújítások, korszerűsítések a nyári hónapokban, adja hírül a Gödöllői Szolgálat augusztus 15-i száma.  A Művészetek Háza, a Petőfi Sándor Általános Iskola az önkormányzat eredményes pályázatának köszönhetően kerül felújításra, a Hajós Alfréd Általános Iskola tornacsarnoka részben pályázati, részben önkormányzati támogatással korszerűsödik, míg a városi intézmények önerőből szépülnek meg. A fejlesztések összértéke közel félmilliárd forint.


Július eleje óta folyamatosan dolgoznak a Művészetek Háza felújításának III., utolsó ütemén, amelynek során százhatvankét külső nyílászáró cseréjére, valamint a kupola és a palást rész hőszigetelésére és a lapostető utólagos hő- és vízszigetelésére kerül sor. A nyílászárók cseréje lassan  befejeződik és kezdődhetnek a tető munkálatai, ezek azonban már nem fogják zavarni az intézmény működését.
A felújítás bruttó költsége 111 millió forint.
Nagy erőkkel dolgoznak a Petőfi Sándor Általános Iskola energetikai felújításán is, amelyet annak ellenére végeztet el az önkormányzat, hogy az iskola már nem a város tulajdona.
Az elmúlt hetekben a kivitelező folyamatosan dolgozott a homlokzat hőszigetelésén, a napokban pedig megkezdik több mint kétszáz nyílászáró beépítését. Bár a teljes felújítás nem fejeződik be szeptember 1-jére, a hátralévő munkák nem akadályozzák a tanítás megkezdését. A fejlesztés bruttó 119 millió forintba kerül. Mindkét felújítás teljes egészében a KEHOP-5.2.9-16-2016-00033 azonosítószámú projekt keretében az Európai Unió és Magyar Állam támogatásával valósul meg.
Részben pályázati pénzből, az önkormányzat támogatásával újul meg a Hajós Alfréd Általános Iskola tornatermének tetőfedése, padlóburkolata és világítási rendszere. Erre a Magyar Kézilabda Szövetség tornaterem/ tornacsarnok felújítására kiírt nyílt pályázatán sikerült támogatást  szereznie Gödöllő város önkormányzatának.
Itt jelenleg a hőszigetelő tetőpanelek elhelyezését végzik, hogy beázás mentessé tegyék az épületet. Ennek elkészülte után kerül sor a belső elektromos szerelésekre és a sportburkolat cseréjére. A kivitelező bízik benne, hogy a tanévkezdésre valamennyi munka elkészül. A bruttó 115 millió forintba kerülő fejlesztésnek harminc százaléka városi támogatás.
Az ütemterveknek megfelelően haladnak a Várkapitányi lak, közismertebb nevén a Testőrlaktanya felújításának munkálatai is. A jelenleg zajló III. ütem az épület külső részét érinti. A homlokzat elkészülte után, hamarosan visszaépítésre kerül a farestaurátor által már helyreállított loggia is. Bár a belső tér helyreállítására még várni kell – ez a tervek szerint jövőre történhet meg – az ősz második felében más sor kerülhet az épület időszakos hasznosítására.
Itt fogadja majd a látogatókat a Karácsonyház, aminek a szokásosnál is különlegesebb hangulatot kölcsönöz majd a még „romos” belső tér. A 2018-ra tervezett negyedik ütemben végzik el a padló és a falfelületek munkálatait. Ez magában foglalja a belső terek műemléki helyreállítását – a feltárás során előkerült eredeti díszítőfestés megmaradt részleteinek restaurálását, valamint a külső környezetrendezést.
A Testőrlaktanya felújítására idén önerőből nettó 78 millió forintot fordít az önkormányzat.
*
Nagy erőkkel folyik a munka a városi bölcsődékben is. A Kossuth Lajos utcai Mesevilág bölcsődében már elkészült az udvar rekonstrukció és egy, az udvarhoz csatlakozó gyermekmosdó kialakítása. A két beruházásra mintegy 13,5 millió forintot fordított az önkormányzat.
*
A palotakerti bölcsiben is zajlanak a munkák. Az épület lapostetőjének vízszigetelését már felújították, jelenleg az udvari munkák zajlanak. A szintén saját forrásból megvalósuló fejlesztések összesen 47,5 millió forintba kerülnek.
*
Az egyetemi, Mézeskalács bölcsődében is munka folyik, egy bruttó hétmillió forintos fejlesztés során új, csoportszobához kapcsolódó gyermek mosdóhelyiség kerül kialakítása.
A vizesblokkok állnak a fejlesztés középpontjában az Egyesített Szociális Intézményben is, ahol a főépületben zajlanak a munkák. A közel bruttó nyolcmilliós felújítás során többek között új, akadálymentes helyiség is kialakításra kerül.
*
Mindezek mellett valamennyi, a város által működtetett intézményben folyamatban van a tisztasági festés, valamint felújítások zajlanak az Erkel Ferenc Általános Iskola konyhájában is. A közel kétmilliós beruházásra közel kétmillió forintot fordít a város.



Látogatottság: 786
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision