Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.11.23 10:57
Képviselő-testületi ülés
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület november 23-i ülésén elsőként a novemberig végrehajtott előirányzat módosításokat vezette át a város 2017. évi költségvetési rendeletében, majd a parkolási rendeletet módosította. A Petőfi téri csapadékvíz elvezetés II. ütemének megvalósítását követően ugyanis új, párhuzamos parkolóhelyeket alakítottak ki a Kossuth Lajos utca vége és a Bajcsy-Zsilinszky utca közötti kis területen. Emiatt megemelkedett a fizető parkolóhelyek száma. Ezek átvezetése mellett a rendelet kedvezményes bérletek árára vonatkozó mellékletét is pontosították.



Év végi VÜSZI feladatok

Új szerződéseket köt az önkormányzat a VÜSZI Kft-vel. Ezek szerint a VÜSZI Kft. építi ki a Hunyadi utca és Mátyás király utca közlekedési csomópontjában a jelzőlámpás forgalomirányító rendszert és a gyalogos átkelők közvilágítását. A kereszteződésben 9 gépjármű és 6 gyalogos közlekedési forgalomirányító lámpát szerelnek fel. Ugyancsak a városi tulajdonú gazdasági társaság feladata lesz a város területén 9 buszmegálló peron és utasváró felületei, továbbá az Asbóth utcában forgalomcsillapító műtárgyak kialakítása, lakossági és önkormányzati hozzájárulással.

Piac: új bérlemény

A képviselő-testület a legtöbb esetben változatlanul határozta meg a városi piac bérleményeiben alkalmazott díjak jövő évi mértékét.
Új elárusító terület díjtételét is megállapították. A büfé épülete mellett rendszeres, és megszokott a „mobil" árusítás (váltakozó napi beosztással zöldség, műszaki cikk). Ezt a területet hosszabb ideig is bérelhetővé teszik. A kialakult gyakorlat szerint egy hét négyzetméteres területet jelölnek ki, amihez 2 mobil árusító asztal tartozik. A fizetendő díj havi nettó 12 ezer forint.

Megfigyelő kutak az Alsóparkban

Mélyen fekvő vízkészletet megfigyelő kútként üzemel a jövőben az Alsópark területén található három mélyfúrású kút. A kutakba helyezendő mérőszondát a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság üzemelteti, gyűjti és feldolgozza a keletkező adatokat, amiket a Magyar Hidrológiai Adatbázisban tárol és évente egyszer az önkormányzat rendelkezésére is bocsát.
Az Alsóparkba tervezett uszoda beruházója, a Nemzeti Sportközpontok az uszoda üzemeltetéséhez a kutakból kinyerhető vízre a magas ásványi anyag tartalom csökkentés költsége miatt nem tart igényt.

Pályázat az üdülő üzemeltetésére

Pályázatot ír ki az önkormányzat a balatonlellei ingatlana három éves bérletbe-üzemeltetésbe adására további két év meghosszabbítás lehetőségével. A pályázat módot ad az üdülő későbbi opciós értékesítésre.
Az üdülő parkosított területen, 5 darab, egyenként 183 négyzetméter alapterületű faszerkezetű házból és egy 635,7 négyzetméter + 120 négyzetméter tornác alapterületű központi épületből áll. A szállásépületekhez egy-egy társalgó és minden szobához zuhanyozó és WC tartozik. A központi épületben helyezkedik el a 200 adag étel elkészítésére szolgáló konyha, az ebédlő és a személyzet elhelyezését biztosító helyiségek, ezen belül az 50 négyzetméter alapterületű apartman, személyzeti szállás, valamint a büfé.

Asztalitenisz csarnok épülhet

A Magyar Olimpiai Bizottság által kiemelt sportágak támogatása keretében asztalitenisz csarnok épülhet Gödöllőn. A képviselő-testület nyilatkozatot adott a Gödöllői Sport Klub részére arról, hogy e célra felhasználható a Dózsa György út 69. szám alatti önkormányzati tulajdonú, a VÜSZI Kft. által bérelt ingatlan egy nem beépített rész e.
A klub az ingatlanon felépítendő asztalitenisz csarnokra építési engedélyt kérhet. A tervezett létesítmény parkolási igényeit az ingatlanon lehet teljesíteni.
Az ingatlanhasználat valamint az önkormányzati költségvetési támogatás nyújtásának részletes feltételeiről az asztalitenisz csarnok megvalósítására kiadott jogerős építési engedély jogerőre emelkedésétől számított legkésőbb 60 napon belül az építtető klubbal szerződést kell kötni, ennek hiányában az építkezés nem kezdhető meg.

Év végi jutalmazások

Előirányzat átcsoportosításáról döntött a képviselőtestület, amivel kiegészítik az intézmények bérmegtakarítását annak érdekében, hogy az alkalmazottak kétheti, az intézményvezetők egyhavi év végi jutalmazásának meglegyen a forrása. A polgármester, továbbá Lantai Csaba és dr. Pappné Pintér Csilla egyhavi jutalomban részesülnek.

Döntött a Kúria Önkormányzati Tanácsa

Dr. Nánási Éva címzetes főjegyző a Kúria Önkormányzati Tanácsának határozatáról tájékoztatta a testületet.
A Pest Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja június 13-án törvényességi felhívást intézett a képviselő-testülethez, mert álláspontja szerint a város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről szóló önkormányzati rendelete nem felel meg a jogszabályi előírásnak és az önkormányzati rendelet módosítását tartotta szükségesnek. A jogszabálysértés alapjának a rendelet 3. § (2) bekezdés 14. pontjában, valamint a 6. melléklet i. pontjában szereplő „politikai" szövegrészt jelölte meg.
A képviselő - testület június 22-i ülésén megtárgyalta a törvényességi felhívást, de nem módosította rendeletét. A Pest Megyei Kormányhivatal ezután a Kúriánál kezdeményezte a pontok megsemmisítését, aminek a Kúria Önkormányzati Tanácsa október 31-i határozatában eleget tett és elrendelte határozatának a Magyar Közlönyben való közzétételét.

Egy mondatban
Három forrásból újítják fel a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda területén található, 1879-től álló műemlék iskolaépületet. A 84 milliós költségen a fenntartó váci egyházmegye, az iskola alapítványa és az önkormányzat osztozik egyforma arányban.
*
A képviselő-testület javaslatot fogadott el a Szabadság tér 6. szám alatti társasházi ingatlanban egyes közös tulajdonú ingatlanrészek tulajdoni illetőségeinek megvételére és az új városháza beruházás előkészítését elősegítő tulajdonosi döntések meghozatalára
*
A képviselő-testület 300 ezer forintos vételáron értékesíti az Ady sétány 20-22. szám alatti társasházban található 17,5 négyzetméteres garázs földterületét a társasház négy ingatlan tulajdonosa részére.
*
A képviselő-testület 2018-ban nem emeli a földhaszonbérleti díjakat és meghosszabbítja a lejáró haszonbérleti szerződéseket.
*
Engedélyezte a képviselő-testület a település nevének használatát a Gödöllő-Incső Lakóközösségért
Egyesület elnevezésben.
*
A képviselő-testület első olvasatban tárgyalta Gödöllő Sportkoncepcióját, valamint munkaanyagként az önkormányzat turisztikai koncepcióját.
*
A képviselő-testület javasolja megbízni Buka Enikő intézményvezetőt további öt évre a Frédéric Chopin Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjeként.


Látogatottság: 1188
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision