Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2017.12.08 21:39
Katona Szabó Erzsébet és Frank De Lentdeckerrel közös kiállítása Kölnben
Nyomtatható verzió

Natural címmel nyílt meg Kölnben Katona Szabó Erzsébet társkiállítása, aki a DD55 Galériában a belga Frank De Lentdeckerrel közösen mutatkozott be.


Mint az a megnyitón elhangzott, bár a két művész egymástól távol él, más technikával és más anyagok felhasználásával dolgoznak, műveik mégis rendkívüli módon összeillenek, szinte kiegészítik egymást.
Mindkét alkotónál fontos szerepet játszik a természet közelsége, hiszen Katona Szabó Erzsébet bőrt, Frank De Lentdecker pedig féldrágaköveket használ papírra készített műveihez.
Ha egy átlag embernek a bőrről beszélünk, elsőnek biztosan nem a művészet jut az eszébe. Katona Szabó Erzsébet alkotásait azonban a légiesség és lágyság jellemzi, az áttetsző anyag sokkal inkább emlékeztet a finom csipkére, mint a kemény bőrre.
Szintén közös a két művész alkotásaiban, ahogy mindketten a fénnyel játszanak, valamint, ahogy a fény játszik az alkotásokkal. Míg Frank de Lentdecker munkái az esti sötétben, mesterséges világításban mutatják meg igazán magukat - a féldrágakövek úgy világítanak mint a csillagok a galaxisban –, addig Katona Szabó Erzsébet műveit a napfény játéka alakítja, szinte minden pillanatban más részletet kiemelve a teljes műből. És ekkor nem csak maga az anyag kel életre, hanem annak környezete is! A művek árnyékai szinte önálló alkotásokként jelennek meg a szemlélő előtt.
Hogyan jöhetett létre a két művész találkozása és ez a különleges kiállítás?
Ehhez egy olyan személyre volt szükség, aki meglátta ezt a hasonlóságot és helyet biztosított mindehhez. Ő nem más, mint Dudás Dezső művészet menedzser, a DD55 Galéria tulajdonosa.
A 2018. február közepéig latható kiállítást L. Péterfi Csaba nyitotta meg.Látogatottság: 700
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision