Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.12.14 11:39
Képviselő-testületi döntések
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület a Királyi Váróban december 14-én tartott ülésén elfogadta Gödöllő város településképi arculati kézikönyvét és rendeletet alkotott a településkép védelméről.


Módosították a szociális rászorultságtól függő, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletet.

2018. február 28-ig, legfeljebb további egy hónapos meghosszabbítási lehetőséggel meghosszabbították a gyermek és felnőtt központi orvosi ügyelet szolgáltatására vonatkozó közbeszerzési szerződést.

Elfogadta a testület Gödöllő Város Kerékpárforgalmi Hálózati tervét. Az önkormányzat sikeresen vett részt a VEKOP-5.3.2-2016-00048 azonosítószámú pályázaton. A pályázati feltételek alapján a szóban forgó terv elkészítése kötelező volt. A feladattal 3 ajánlattevő közül a Tandem Mérnökiroda Kft-t bízták meg. A terv, amely tartalmazza a jelenleg meglévő és a tervezett kerékpáros hálózatot, jó alapja lehet egy közeljövőben elkészítendő új közlekedési koncepciónak.  

A képviselő-testület áttekintve a 2013-ban elfogadott Helyi Esélyegyenlőségi Programot és Intézkedési Tervet, úgy döntött, hogy a program 2017. évi felülvizsgálata nem szükséges, ezért azt az intézkedések határidejének 2018. szeptember 30-ra történő módosítása mellett változatlan formában, a jelenlegi tartalommal hatályban tartja.

Elfogadták az új önkormányzati sportkoncepciót, aminek kidolgozását a változó jogszabályi környezet, a helyi prioritások újragondolása továbbá a város sportéletében az utóbbi években bekövetkezett folyamatos fejlődés tette szükségessé és indokolttá.

Nyilatkozatokat tett a képviselő-testület annak elősegítésére, hogy a Táncsics Mihály útról megközelíthető 647/2 hrsz.-ú ingatlanon a Penta GRC Sport Kft. Tao. pályázati támogatással röplabda csarnokot tudjon létesíteni.

Módosították az önkormányzat 2017. évi összesített közbeszerzési tervét. A dokumentumba új eljárásként bekerült a „Dózsa György út kerékpárút építése és térrendezés” valamint a „Közösségi tér kialakítása, tereprendezés, térburkolások" tárgyú beruházás, amely a főtér bővítésének második üteme lesz.

A képviselő-testület a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója, Fülöp Attiláné vezetői kinevezését saját kérésére, 2018. augusztus 31. napjával visszavonja és határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyát megszünteti. Fülöp Attiláné hosszú évtizedeken keresztül lelkiismeretesen szolgálta a várost könyvtárosi, majd vezetői tevékenységével. 2015. júliusában már 40 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezett és most jogosulttá vált a nyugdíj igénybevételére is. Az új intézményvezetői pályázat kiírására 2018-ban kerül majd sor.

Az önkormányzat az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény előírásainak megfelelően pályázatot hirdet a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatói munkakörére. Kovács Balázs megbízatása
2017. december 31. napján lejár. A beérkező pályázatok véleményezését végző szakmai bizottságba az önkormányzat dr. Pappné Pintér Csilla és Pecze Dániel önkormányzati képviselőket kérte fel, az ügyvezetői feladatok ellátására 2018. január 1-jétől 2018. június 30-ig terjedő határozott időre Kovács Balázst bízza meg.

A képviselő-testület a Munkácsy Mihály u. 3/b., 219. szám alatt található 50 m2-es lakást átmenetileg a bérbe adható lakások köréből kivonja és a Gödöllői Városi Múzeumnak határozatlan időre használatba adja közfeladat ellátásának segítésére, raktározási célra.

A képviselő-testület támogatta a Gödöllői Cserkészetért Egyesület „Gödöllő” településnév használatára vonatkozó kérelmét.

2018-ban nem emeli az önkormányzat a helyiségbérleti és a földterületi-bérleti díjakat.


A képviselő-testület elfogadta az önkormányzat 2018. évi belső ellenőrzési tervét.


Látogatottság: 1127
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision