Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2017.12.17 20:20
Gödöllőről viszik a szeretet üzenetét - Megérkezett a Betlehemi láng
Nyomtatható verzió

Több mint három évtizede, hogy egy gyermek a betlehemi Születés Bazilikában égő örökmécsesről lángot vesz, hogy azt tovább adva, szerte a világba elvigye a karácsony üzenetét, hirdesse a szeretetet és a békét. A láng tizedik alkalommal érkezett meg Gödöllőre vasárnap délután, hogy innen induljon útnak a magyar otthonokba.


Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította, s abban az esztendőben egy Habsburg Rudolf nevét viselő osztrák cserkészcsapat ötlete alapján lett a béke szimbóluma a betlehemi Születés Bazilikában égő láng. Azóta évről évre Bécsből – cserkészek kíséretében – egy-egy különleges gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban található örökmécsesből lángot vegyen. Ezt utána lámpásba zárva viszik repülővel Bécsbe, ahol egy nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok cserkészküldöttségei, aki azután tovább adják hogy minél több otthonba eljusson és karácsonyig folyamatosan égjen.
Gödöllőre először 2008-ban jutott el a Betlehemi láng, s azóta minden esztendőben ünnepélyes keretek között érkezik meg, s innen viszik tovább az önkormányzati vezetők az ország számos településére, s adják tovább templomaikba és otthonaikba.
A rendezvényen Pelyhe József alpolgármester mondott köszöntőt, majd a lángról dr. Pappné Pintér Csilla alpolgármester gyújtotta meg Gödöllő gyertyáját. Ezt követően  az önkormányzatok vezetőinek, majd valamennyi érdeklődőnek lehetősége volt saját mécsesének meggyújtására.
Az ünnepi műsorban Janurik Tímea, a Club Színház tagja, Kája Sándor a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika  vezető kántora és Volter Domonkos, a Frédérich Chopin Alapfokú Művészeti Iskola volt diákja közreműködött.
Gödöllő gyertyája az ünnepséget követően a polgármesteri hivatalba került, ahol a korábbi évekhez hasonlóan, karácsonyig, munkaidőben bárki meggyújthatja róla saját gyertyáját.


Látogatottság: 855
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision