Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2018.01.24 20:33
"Ragyogni és ragyogtatni" - Vörös Eszter Anna kiállítása
Nyomtatható verzió

Szerdán este a Művészetek Háza konferenciatermében megnyílt Vörös Eszter Anna gödöllői művész legújabb kiállítása "Ragyogni és ragyogtatni" címmel. A megnyitón dr. Pappné Pintér Csilla alpolgármester mondott köszöntőt, illetve Czelleng Réka és Unger Balázs, valamint a Gödöllő Táncegyüttes működött közre a több mint száz fős közönség előtt.


Vörös Eszter Anna egy fiatal, igazi színes egyéniség, aki nem először állít ki Gödöllőn, és nem csak városában, hanem Magyarországon, de Európában és a tengerentúlon is ismert a munkássága. A fiatal alkotóművész nemcsak a rajzaiban használt élénk színekkel, hanem a kifejező, szuggesztív alakjaival is már-már műfajt teremtett...
"Tevékenységem 4. évfordulóját januárban egy igazán emlékezetes kiállítással szeretném megünnepelni, amelyre a képanyaggal immár hetek, hónapok óta folyamatosan készülök. Ez nagyon összetett munka a képek megalkotásától kezdve a megfelelő keret kiválasztásáig, keret-különlegességek felkutatásáig és átfestéséig... Mindig vonzott a különleges, az elérhetetlen, a misztikus, a földöntúli, fantasy filmeken és regényeken nőttem fel, ezt a hangulatot és vonalat igyekszem a munkáimmal és “tálalásukkal”, kereteikkel tovább vinni. Erre az utazásra invitálom a közönséget is magammal - a világban (és a képek között) bandukolva sokszor kéz a kézben jár egymással képzelet és valóság, szenvedély és fájdalom, öröm és nyomorúság, fény és árnyék, ragyogás és sötétség... Hatunk egymásra, azzal, hogy önmagunkat formáljuk, másokat is formálunk. S hiszem, hogy ezért jöttünk mind erre a világra: ragyogni és ragyogtatni” - fogalmazott a kiállításának előzetesében.
Dr. Pappné Pintér Csilla úgy fogalmazott, hogy Eszter eddigi munkássága során igen bátornak bizonyult, kitartása minden fiatal számára példát mutathat. Különösen fontos ezt hangsúlyozni, amikor Gödöllő városa az idei kulturális tematikus évét az "Ifjúság évének" nyilvánította. Illetve ez a kiállítás is jól bizonyítja, hogy Gödöllő méltó az Európa Kulturális Fővárosa címre 2023-ban.
Vörös Eszter külön köszönetet mondott a Művészetek Házának, hogy ismét helyet adott az alkotásainak, illetve a kiállítás megrendezéséért Sz. Jánosi Erzsébetnek, a Levendula Galéria tulajdonosának is.
A kiállítás megtekinthető február 28-ig.
Fotók: Tatár Attila




















Látogatottság: 1261
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision