Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2018.03.24 20:54
Az európai arisztokrácia udvarainak gasztronómiája mutatkozik be Gödöllőn
Nyomtatható verzió

Az európai arisztokrácia udvarainak gasztronómiája mutatkozik be ebben az évben a Gödöllői Királyi Kastélyban egy nemzetközi programsorozat részeként.

Az intézmény közleménye szerint a kulturális örökség európai évében Portugáliától Lengyelországon át Dániáig 19 királyi rezidenciában, több mint 100 rendezvény keretében mutatják be az európai gasztronómiai örökséget kiállítások, tematikus utak, múzeumpedagógiai foglalkozások, családi napok, workshopok, szemináriumok, előadások, rekonstrukciók, viták és kóstolók keretében.
A Gödöllői Királyi Kastély mint az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségének tagja csatlakozik a kezdeményezéshez és Terítéken a "fehér arany" - nagypolgári, arisztokrata és uralkodói porcelánok a 19. századból címmel rendez tárlatot, amelyen az arisztokraták vendéglátási szokásait mutatják be.
Mint írják, a reprezentáció és az etikett sehol sem került annyira erősen előtérbe, mint a szertartások által uralt étkezéseken, főként az esti vacsorákon, ahol a tányérok, a poharak és az evőeszközök minősége jól mutatta a vendéglátó család társadalmi helyzetét. Az időszaki kiállításon szereplő tárgyak jellegzetes 19. századi darabok, amelyek között láthatók lesznek az empire korszakától készülteken át egészen a híres magyar porcelánmanufaktúrák különleges darabjaiig.
A gasztronómia a kastély húsvéti programjaiban is kiemelt szerepet kap, de bemutatkozik Sisi kedvenc virága, az ibolya is, többek közt az ibolyakóstolás és az illatkalandtúra programjain.
Húsvéthétfőn a hagyományok jegyében zajlanak a kastély rendezvényei, a Séta Erzsébet királyné nyomában című programon pedig a királyné lakosztályát fedezhetik fel az érdeklődők, de ellátogathatnak az istállóba és a Lovardába is.
MTI


Látogatottság: 535
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision