Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2018.04.21 15:29
Zöld Híd: Gyér érdeklődés mellett részletes tájékoztatás
Nyomtatható verzió

Jóllehet, sokakat sajnos valóban kellemetlenül érintett, hogy az áprilisra tervezett gödöllői lomtalanítás - a gépjárművek rossz állapota miatt - elmaradt, mégis a Gödöllő Város Önkormányzata és a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. által közösen megszervezett és nyilvánosan meghirdetett ökörtelek-völgyi nyílt napra kevesebb mint tíz érdeklődő ment el, pedig a Zöld Híd ingyenes buszjáratot is indított a Művészetek Háza parkolójából.


Főleg a Facebookon kialakult, helyenként komoly vita miatt szombatra hirdettek nyílt napot, hogy akit érdekel, most első kézből tájékozódhat, és ne alakuljon ki értelmetlen polémia. A Zöld Híd ökörtelek-völgyi központjában dr. Gémesi György polgármester és Gyenes Szilárd, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. mb. ügyvezető igazgatója vázolta fel, mi vezetett odáig, hogy a cég ellátási körzetébe tartozó településeken elmaradt a lomtalanítás.
Részletes beszámolót hallottunk a gazdálkodásról, az úgynevezett "rezsicsökkentésről" és annak továbbgyűrűző hatásairól, a gyűjtő járművek műszaki helyzetről és a technológiákról, amiket alkalmaznak kommunális hulladék kezelésétől, a szelektív szétválogatásán át a bálázásig és a zöld hulladék komposztolásáig. Az "államosítás" miatt a Zöld Híd mintegy 2,4 milliárd forintos fejlesztési forráshiányt volt kénytelen elkönyvelni, valamint nagyon sokszor a bérekre a fedezetet csak a fizetésnap előtt pár nappal utalták át a cégnek.
A Zöld Híd idén tavasztól már 114 település szemetét gyűjti be és kezeli, összesen 43 gépjárművel, amik közül jelenleg 8 üzemképtelen. A kocsik átlagéletkora 16 év, ami első hallásra ugyan nem tűnik soknak, de a nyugat-európai átlaghoz képest legalább kétszer több kilométert futottak már. Gyenes Szilárd kiemelte: ahhoz, hogy az alapellátást, azaz a vegyes hulladék begyűjtését el lehessen látni, Öröktelek-völgyből minden nap 40 autónak ki kellene hajtania a kapun a 400 gyűjtőkörzetbe! Sajnos a felépítmények javítása heteket, időnként akár több mint egy hónapot is igénybe vehet.
Látogatottság: 430
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision