Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2018.05.18 15:12
Egyetemi programok a természetfilmfesztiválon
Nyomtatható verzió

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál ideje alatt a Szent István Egyetem alsó-parki sátrába látogatók május 25-én, pénteken és 26-án, szombaton megismerkedhetnek a húsevő és fán lakó növényekkel, hajtogathatnak virágokat és madarakat, játszhatnak a Kukatündérrel, megismerhetik a madárhangokat. Szemléletformáló, interaktív programokon mutatják be számukra az Alsó-park történetét, Szarvas és Soroksár természeti értékeit, és az is kiderül, mi az az Ökomata és hogy hogyan szabályozták a Rákos-patakot.Péntek 11 órától dr. Boromisza Zsombor egyetemi docens, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar dékánhelyettese Mikor nevetnek a tavak? címmel tart előadást a tavak és partjuk élővilágának csodájáról, az ezeket veszélyeztető folyamatokról, és a tájépítész szerepéről ezek kezelésében.
Szombaton ugyanebben az időpontban Potyó Imre környezetkutató, többszörösen díjazott természetfotós Holdfényben és csillagok alatt – kreatív természetfotózás című előadásban mutatja be legkedvesebb témáit, a rovarok, békák, denevérek és gombák világából, amelyeket többnyire az alkonyati és az éjszaka fényeiben örökít meg.
Délután 1 órakor kezdődik Farkas Alexandra táj- és környezetkutató geográfus, a Szent István Egyetem Médiaközpontja tartalommenedzserének előadása Csapdába csalt kérészélet – „fényes” problémák és megoldások címmel. Az elmúlt években a széles körben ismert tiszavirágzás mellett a dunavirág fantasztikus látványt nyújtó tömegrajzása is reflektorfénybe került. Az előadás betekintést nyújta a dunavirág életciklusának jellemzőibe és a fajt veszélyeztető fénycsapda káros hatásaiba, ám a lehetséges megoldási lehetőségek is szóba kerülnek majd. A fehér kérészek egyedi szépségét és rajzásuk legszebb pillanatait látványos fotók és videók szemléltetik.


Látogatottság: 310
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision