Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2018.08.25 08:00
Az ellátott terület országgyűlési képviselőit várják a Kerepes-Ökörtelek völgyi hulladékkezelő központba
Nyomtatható verzió

Még több kimaradásra, a gyűjtési rend módosulására kell számítani a hulladékszállításban.  Erről levélben tájékoztatta az ellátási területéhez tartozó polgármestereket Gyenes Szilárd, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint az igazgató leveléből kiderül, a cég gépállománya a növekvő forráshiányból adódó elmaradt karbantartások, és a felújítások miatt drámai módon leromlott, és a közbeszerzési eljáráson keresztül bérelt használt járművek sem segítettek a helyzeten. Emiatt halasztotta el a Zöld Híd az idei lomtalanítást is.
„Az utóbbi hetekben az ügyvezetés egyre több jelzést kap arra nézve, hogy a közszolgáltatás fenntartása érdekében olyan járműveket kellene szolgálatba engedni, amelyek veszélyeztetik a közlekedésben résztvevők biztonságát, vagy dolgozóink testi épségét” – áll a polgármesterekhez eljuttatott levélben.
A fenti problémák miatt Gyenes Szilárd igazgatói utasításában tiltotta meg minden olyan jármű gyűjtési rendbe állítását, mely nem felel meg a közlekedésbiztonsági és munkabiztonsági feltételeknek.
Az igazgató tájékoztatása szerint várhatóan szeptember végén, október elején érkezik meg Olaszországból kilenc darab új szállító jármű, amelyek üzembe állítása – legalább átmenetileg - enyhíthet a problémán.
Az esetleges fennakadásokról a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. igyekszik minden esetben, többek között honlapjukon tájékoztatni a lakosságot.

Gémesi György, a 116 település hulladékkezelési szolgáltatását ellátó társulás elnöke Gyenes Szilárd döntésére reagálva kijelentette:

A sorozatos szakmai hozzáértést nélkülöző döntések miatt kialakult válságos helyzet miatt júniusban már meghívta az érintett települések országgyűlési képviselőit a Kerepes-Ökörtelek völgyi hulladékkezelő központba, akkor egyikük sem jött el. Most szeptemberben újra meghívja az ellátott terület négy jelenlegi országgyűlési képviselőjét, Balla Mihályt, Rétvári Bencét, Vécsey Lászlót és Tuzson Bencét, hogy tájékoztassa őket és segítségüket kéri a lassan drámaivá váló helyzet megoldására.
Emlékeztetett arra, hogy a kialakult sorozatos szakmai hozzáértést nélkülöző döntések következménye a jelenlegi válsághelyzet.
Ma az árat, (ami nem fedezi a szolgáltatás költségeit )központilag határozzák meg;
A szolgáltatás díját központilag szedik be (vagy  sok esetben nem szedik be);
A visszaosztott pénz a Zöld Híd B.I.G.G. - nek működésre sem elegendő, nemhogy a gépjárművek pótlására;
Az elöregedett gépjármű állomány a szolgáltatás biztonságát naponta veszélyezteti.
Bízik abban, hogy a képviselők elfogadják a meghívást és partnerek lesznek, abban, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.


Látogatottság: 1270
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision