„Botra fel!" - nordic walking séta a cukorbetegekért

Május 12-én második alkalommal rendezi meg a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége a „Botra fel” elnevezésű figyelemfelhívó kampányát. Ennek keretében 18 vidéki városban -. köztük Gödöllőn - és két budapesti helyszínen várják az érdeklődőket egy nordic walking oktatással egybekötött sétára. A Szövetség célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy testmozgással a diabétesz jobban ellenőrzés alatt tartható.

A túrán szakképzett edzők vezetésével összesen húsz helyszínen – két budapesti mellett Balatonszabadiban, Debrecenben, Gödöllőn, Gyálon, Győrben, Kaposváron, Monoron, Nyíregyházán, Sarkadon, Sárváron, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Tiszavasváriban, Törökszentmiklóson és Várpalotán – várják az érdeklődőket.
A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára, amelynek pozitív hatásait a résztvevők maguk is megtapasztalhatják. A magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékcsaládot gyártó 77 Elektronika Kft. jóvoltából indulás előtt és után is lehetőség lesz ugyanis vércukormérésre, így mindenki láthatja, hogyan változott annak szintje a program végére.  Ezzel gyakorlati ismeretek is szerezhetnek azzal kapcsolatban, hogy a mozgás – a megfelelő táplálkozás és a folyamatos vércukorszint mérés mellett – lassíthatja a cukorbetegség előrehaladását és a szövődmények kialakulását.
A „Botra fel” programról további információt a következő weboldalon találhat: http://ceosz.hu/
Gödöllőn a következő időpontban és helyszínen lesz lehetőség csatlakozni a sétához:
Alsópark, Világfa futókör - 14 órától: (20) 966-0341