Felhívás Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető cím odaítélésére

Tisztelt Gödöllői Polgárok!
Gödöllő Város Képviselő-testülete az 1996. évi 12. (VI.3.) számú önkormányzati rendeletében, valamint az ezt módosító 21/2003. (VI.19.) számú, az 5/2012. (II.8.) számú, a 17/2013. (V.21.) számú, 9/2014. (V.19.) számú önkormányzati rendelet szabályozza az önkormányzat legmagasabb elismerését a GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím adományozásának rendjét.


1. A kitüntető cím azoknak a magyar vagy külföldi személyeknek adható, akik:
- a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkottak,
- egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az emberi civilizáció, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva a város tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.
2. „Gödöllő Város Díszpolgára” kitüntető cím évente, legfeljebb egy személynek adományozható.
3. A városi kitüntetések adományozására javaslatot tehetnek az önkormányzat szervei, társadalmi szervezetek, közösségek, személyek. Az adományozásról a Képviselő-testület dönt. A kitüntetés post mortem adományozható, posztumusz nem adományozható.
Tisztelettel kérem Önöket, hogy javaslataikkal, véleménynyilvánításukkal segítsék a döntéshozók munkáját.
Kérem, hogy javaslatát írásban, részletes indoklással szíveskedjen a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetre eljuttatni (2100 Gödöllő, Szabadság tér 7. címre, és/vagy a kiss.zsuzsanna@godollo.hu e-mail címre).
HATÁRIDŐ: 2018. június 01. (péntek) 12.00 óra
   
Tisztelettel
dr. Gémesi György
polgármester sk.