NAV: Nyílt nap május 11-én

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyílt napot szervez május 11-re (péntek) Gödöllő Város Önkormányzatának Szabadság tér 6. szám alatti épületében, az egykori biztosító irodahelyiségében.

Reggel 9 órától délután 13 óráig várják azokat az adózókat, akiknek van ügyfélkapus regisztrációjuk; akiknek nincs, azoknak - kérésükre - ott, helyben készítenek. A nyílt nap célja az adózók segítése, valamint az elektronikus ügyintézés népszerűsítése, megismertetése. A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje ugyanis május 22.
Ebben az évben a NAV készíti el az adófizetők szja-bevallását. A NAV a bevallás-tervezetet március 15-ig tette közzé. Amennyiben a magánszemély rendelkezik ügyfélkapuval, a tervezetet megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon. Amennyiben az adózó egyetért a tervezettel, nincs semmi dolga, az adóhatóság május 22-ig véglegesíti bevallását.
Ha nem ért egyet az adóbevallási tervezetben feltüntetett adatokkal, május 22-ig kijavíthatja, illetve kiegészítheti az erre a célra kialakított elektronikus felületen vagy 17SZJA jelű bevallás postai vagy ügyfélszolgálaton való benyújtásával.