Megújult a Tulipános Szökőkút és környezete

Csütörtökön kora este újabb felújított elemmel gazdagodott Gödöllő város főtere; átadták ugyanis a Tulipános Szökőkutat és annak környezetét a valódi "tulajdonosainak", használóinak: a lakóknak.

A több mint 100 millió forintos önkormányzati beruházásnak köszönhetően nemcsak az 1984-ben felavatott Tulipános Szökőkút - ami Pázmándi Antal szobrász- és keramikusművész alkotása - teljes, a gépészetet is beleértendő restaurálása valósult meg, hanem a tízemeletes házak tövében lévő tér is megszépült.
A zöldfelületek rendbetétele mellett a térkövezés, a lépcsők, az ivókút, a kerékpárút, a padok, az elektronika mind-mind megújult. Nem is beszélve a házakhoz vezető lépcsőknél kialakított, akadálymentes feljáratról.
A rövid átadó ünnepségen dr. Gémesi György polgármester és Pelyhe József alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője köszöntötte az érdeklődőket. Gémesi György nemcsak a kivitelezőknek mondott köszönetet, hanem a közelben lakóknak és üzlettulajdonosoknak is, akik türelemmel viselték az építkezés okozta nehézségeket.
A nemzeti színű szalag átvágásával Novák Lászlóné avatta fel a szökőkutat és környékét.