Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.03.29.
A Gödöllő csapata végzett a harmadik helyen a női röplabda NB I-ben, mivel a bronzcsata harmadik mérkőzésén is legyőzte a Testnevelési Főiskola együttesét.
Bővebben
2014.03.28.
 Ma délután a VÜSZI Kft. Dózsa György úti telephelyén átadták a felújított B-épületet, ahol a parkfenntartó részleg kap ezentúl helyet. A munkákat az "utas" kollégák végezték el. Bővebben
2014.03.28.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatástudományi Kara és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. közös szervezésében az ötödik önkormányzati vagyongazdálkodási konferencia zajlik március 27-28-ig Budapesten. A konferencia első napján előadást tartott dr. Gémesi György polgármester az önkormányzati adósságrendezés tapasztalatairól. Bővebben
2014.03.27.

A magyar energiaellátás szempontjából történelmi jelentőségűnek nevezte a magyar és a szlovák földgázhálózat összekapcsolását Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Szada határában tartott ünnepségén. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az új vezetéken keresztül nem orosz eredetű gáz érkezhet majd Magyarországra. Robert Fico szlovák miniszterelnök beszédében közölte, hogy a magyar és a szlovák földgázhálózatot összekapcsoló vezeték tesztidőszaka július 1-jén indul, jövő január 1-jén pedig megkezdődik a normál üzemű működés.


Bővebben
2014.03.26.
Az elmúlt évtizedekben egyre hangsúlyosabbá válik az a szemlélet, hogy a települések üzemeltetésének nemcsak a költséghatékonyság, hanem a fenntarthatóság és környezetvédelem szempontjait is figyelembe kell vennie. Hogy miként is lehetséges ez, ahhoz kaphattak ötleteket azok az önkormányzati szakemberek, akik részt vettek a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Települések fenntartható fejlődése, környezetének védelme” címmel 2014. március 26-án, Gödöllőn megrendezett konferenciáján.
Bővebben
2014.03.25.
November 15-én rendezik meg a Gödöllői Királyi kastélyban a 2. Erzsébet-bált, amivel a Magyar Mentőmotor Alapítványt kívánják támogatni szervezők. Az esemény fő támogatói a Zwack Unicum Nyrt. és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., fővédnöke dr. Győri Enikő államtitkár, aki elsőként kapta meg az Erzsébet királyné Ezüstérmet Gödöllőért végzett tevékenységéért. A bál sztárvendégei: Horgas Eszter fuvolaművész, a gödöllői Herczenik Anna operaénekes és Cser Krisztián, a Magyar Állami Operaház énekese.
Bővebben
2014.03.24.

Pataki Pálmával beszélgetett ma a városi könyvtár rendezvényén dr. Gémesi György polgármester a Városháza első emeleti folyosógalériáján látható Nyitott  szívvel élni (Fotók Nepálból és Indiából) című kiállítása apropóján.


Bővebben
2014.03.23.
A Gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskola továbbra is kiemelkedő tehetségek képzésével szolgálja a komolyzene előadóművészi utánpótlását. Erről a mai koncert is tanúbizonyságot adott a Művészetek Háza színháztermében. Bővebben
2014.03.23.
A Művészetek Házában szombat este mutatták be a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének "Tanárbá' kérem!" című vidám, zenés előadását, amit Karinthy Frigyes klasszikus műve ihletett. Bővebben
2014.03.22.
A Gödöllői Városi Múzeum „Adj király katonát” című kiállításával március 22-én megnyílt A régi Ház – 2014 „Kezdet és vég” elnevezésű kulturális tematikus év, aminek rendezvényei az I. világháború kitörésének 100. évfordulója köré épülnek. Az elnevezés Tormay Cécile írónő 1914-ben e címmel megjelent könyvére utal.
Bővebben
2014.03.22.
A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán és jogelőd szervezeti egységeinél végzett, már nyugdíjas agrárszakemberek számára szervezett találkozót ma a Kovács K. Zoltán Idősek Köre és a kar Gödöllőn.

Bővebben
2014.03.20.
Bálint György, a magyar kertészet egyszemélyes intézménye volt a vendég ma este a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban. A 94 éves, harminc kötetes "Bálint gazda" legújabb könyvét, a Legendás növényeink című kiadványt is bemutatta a gyümölcs-, zöldség- és virágtermesztésről tartott előadásában és válaszolt a közönség kérdéseire.
Bővebben
2014.03.19.
37 ezer szavazattal második lett a gödöllői vén vackor az Év Európai Fája versenyben, aminek ma este tartották az eredményhirdetését Brüsszelben, az Európai Parlament épületében. A díjat a SZIE nevében a fát benevező dr. Czóbel Szilárd egyetemi docens, és dr. Gyuricza Csaba egyetemi docens, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánja vette át. A várost Péterfi Csaba kommunikációs igazgató, a polgármesteri kabinet vezetője képviselte. A győztes a bolgár fa lett 70 ezer szavazattal.
Bővebben
2014.03.18.
Március 22-én, szombaton 16 órakor a Gödöllői Városi Múzeum Adj király katonát! Gödöllőiek az I. világháborúban című új időszaki kiállításának megnyitásával kezdődik a Régi Ház 1914-2014 Kezdet és vég című gödöllői tematikus év eseménysorozata.
Bővebben
2014.03.18.
Tavaly a szabadterületi tüzek jellemzően települések külterületein, műveletlen, elhanyagolt, gondozatlan földterületeken keletkeztek. Az enyhe és csapadékszegény telet követően igen gyorsan megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A statisztikák azt mutatják, hogy az esetek többsége emberi gondatlanságra vezethető vissza. Előzzük meg együtt a szabadtéri tüzeket!
Bővebben
2014.03.18.

Sajtótájékoztatóval és a tudományos eredményeket bemutató konferenciával zárult a Szent István Egyetem egyik kiemelt projektje. A TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR-2011-0003 azonosító számú kétéves futamidejű program Magyarország Kormánya, és az Európai Unió Szociális Alapjának társfinanszírozásával, a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében 885.179.822 Ft támogatás felhasználásával valósult meg.

Bővebben
2014.03.16.

Több mint negyven esetben kellett elhárítaniuk a viharos erősségű szél okozta károkat Pest megyében a tűzoltóknak vasárnap estig, zömmel fakidőléshez riasztották őket - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t. Csámpai Attila közlése szerint a nagy erejű szél több helyen gyökerestől tépte ki a fenyőket, Gödöllőn pedig egy tízemeletes lakóház külső szigetelését bontotta meg.

Bővebben
2014.03.15.
Bárdy Péter, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Egyházzenei Szakközépiskola igazgatója, Six Edit, Gödöllő volt alpolgármestere, civil referense és a Zöld Híd Régió Kft. dolgozói közössége vehette át idén a „Gödöllő városért” díjat, amit hagyományosan március 15-én, nemzeti ünnepünk rendezvénysorozatainak részeként adott át Gémesi György polgármester.

Bővebben
2014.03.15.
A szép időben több ezres tömeg vett részt Gödöllő város március 15-ei ünnepségén, és az azt követő lovas felvonuláson. A hagyományoknak megfelelően a Városi Fúvószenekar térzenéjével kezdődött az ünnepség, majd Annus Réka énekelt. A Himnusz után Gémesi György polgármester mondott ünnepi beszédet. A műsort a Fricska Táncegyüttes és a Cimbaliband közös, "Hazám, hazám" című produkciója zárta, amit Moussa Ahmed és Unger Balázs rendezett.
Bővebben
2014.03.15.
 A több évtizedes hagyományoknak megfelelően idén is megtartották városunkban a gödöllői ifjúság számára a fáklyás felvonulást. A több száz fős tömeg a Petőfi szobortól a Dózsa György úti temető 48-as emlékművéhez vonult. Bővebben
2014.03.14.

Március 15-én, szombaton délelőtt az ünnepi rendezvények miatt lezárásokra kerül sor Gödöllő belvárosában. 10-12 óráig a városi ünnepség és lovasok és fogatok nagyszabású felvonulása miatt több út szakaszos lezárására, illetve a forgalom lassulására kell számítani a felvonulás útvonalán:
1. kör: Ady Endre sétány, Dózsa György út, Kossuth Lajos utca, Petőfi tér, Bajcsy-Zsilinszky utca, Szilhát utca, Dózsa György út.
2. kör: Kossuth Lajos utca, Petőfi tér, Kossuth Lajos utca, Dózsa György út, Ady Endre sétány.
A rendezvény idei alatt nem lesz megközelíthető a Lumniczer Sándor, a Petőfi Sándor és a Gábor Áron utca, valamint a Kampis Antal tér.

Bővebben
2014.03.14.

A városi költségvetés végrehajtása érdekében az önkormányzat új szerződéseket köt a VÜSZI Kft-vel. Tóth Tibor alpolgármester ezzel kapcsolatban a március 13-i ülésen elmondta, hogy a komfortosabb város kialakítása érdekében a tavalyinál több pénzből finanszírozzák az út- és hídfenntartási részleg munkáját. Folytatódnak a közterületi fejlesztések. Útépítési munkákat a tavalyi 100 millió forinttal szemben 160 millió forint értékben rendel meg a képviselő-testület, ebből a keretből aszfaltozzák le a Búzavirág és az Ibolya utcát, és számos más, emelt szintű karbantartást végeznek el. A járdaépítési program 50, a Legyen Gödöllő Kerékpárosbarát Város program pedig 20 millió forint értékben folytatódik.

Bővebben
2014.03.13.
 Gödöllő város képviselő-testülete csütörtöki döntése alapján Erős Apolka Munkácsy-díjas szobrászművész készítheti el József Attila Altató című verséből ismert kis Balázs alakját, abban az esetben, ha a város sikeresen szerepel az NKA által kiírt pályázaton. Bővebben
2014.03.13.
Április 1-jétől közterületen valamint ingatlanon belül elszáradt növényi hulladékot kizárólag pénteken 13-18 óráig lehet szabadtéren égetni, egyéb időpontokban tilos! Háztartási és egyéb hulladék (műanyag, műanyaggal bevont kábel, rongy, gumi stb.) égetése tilos! Bővebben
2014.03.13.

A képviselő-testület december 31-ig felfüggesztette a Városi Sportuszoda és Vízilabda Edzőcsarnok megvalósítását, egyben felkérte a polgármestert, kezdeményezze a kijelölt kormánybiztosnál, hogy a város önkormányzata és lakossága megismerhesse és véleményezhesse a március 6-án bejelentett nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősített állami uszoda építési programját.

Bővebben
  1 / 2 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision