Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.09.30.
Gödöllőn rendezték augusztus 22-től 30-ig az IFAA íjász világszervezet WBHC (vadászíjász) világbajnokságát. Erre a világbajnokságra az IFAA történetében idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kategóriánkénti megoszlásban is nagyszámú ellenfél mérte össze tudását. Minden versenynapon 28 3D-s célon (gumiállatokon) zajlott a küzdelem. Minden nap más és más pályán küzdöttek a versenyzők. Volt pálya a gödöllői Arborétumban, a gödöllői Egyetemnél, Valkón valamint Babaton is.
Bővebben
2015.09.30.
A hét végén kezdetét vették a röplabda utánpótlás versenyek, amelyek közül kettőt Gödöllőn láthatott a publikum. Nézzük őket időrendi sorrendben!
Bővebben
2015.09.30.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta utasait, hogy 2015. október 10-től 2015. november 17-ig Kál-Kápolna – Füzesabony állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Bővebben
2015.09.30.
Egyik pillanatról a másikra szakadt a települések nyakába a migránsprobléma, a juttatott állami források pedig nem elengedőek arra, hogy a helyzetet átfogóan lehessen kezelni – jelentette ki Gémesi György a Magyarország élőben műsorában.
Bővebben
2015.09.29.
Üzenet a távoli szigetvilágból  Polinézia művészete címmel nyílt meg ma a Gödöllői Városi Múzeum legújabb időszaki kiállítása, ami egyaránt része a Múzeumok Őszi Fesztiváljának és a GödöllŐsz Fesztiválnak. A különlegességeket felvonultató tárlaton Ignácz Ferenc tapái mellett Alfréd Falchetto Teururai alkotásaiból és fotóiból láthatnak ízelítőt az érdeklődök. Az időszaki kiállítás megnyitóján köszöntöt mondott Pecze Dániel alpolgármester. A kiállítást dr. Vargyas Gábor néprajzkutató nyitotta meg.
Bővebben
2015.09.28.
A Török Ignác Gimnázium 9. osztályos tanulói számára tartottak ma tájékoztatást a közösségi szolgálat lehetőségeiről a városban működő intézmények, szervezetek  képviselői.2016.  január 1-je után az érettségi vizsgára bocsátás feltétele 50 óra közösségi szolgálat teljesítése. A tevékenységet a tanulók önkéntesen választják az iskola közvetítette lehetőségek közül.
Bővebben
2015.09.27.
Szeptember 26-án este a Művészetek Háza színháztermében került sor a Gödöllői Szimfonikus Zenekar „Remekművek Gödöllőn” bérlet PASZTORÁL című hangversenyére.
Bővebben
2015.09.27.
Jana Bousková, Marie-Pierre Langlamet és Naoko Yoshino is fellép az október 9. és 11. között tartandó 17. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon.
Bővebben
2015.09.26.
Szeptember 23-27. között ismét a Hungexpo ad otthont az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításnak. A rendezvény amellett, hogy az ország legnagyobb mezőgazdasági seregszemléje, a turisztikai kínálattal is megismerteti a látogatókat, programokkal és élményekkel téve vonzóvá a bemutatót.
Bővebben
2015.09.26.
A Művészetek Háza ad otthont ma a XVII. Nemzetközi Olimpiai és Sport Témájú Gyűjtők Találkozójának. A több országból érkező vendégek olimpikonok társaságában találkozhattak egymással és cserélhették ki bélyegeiket, jelvényeiket, újságjaikat, s egyéb rekvizitumaikat.
Bővebben
2015.09.26.
Ma hajnalban, a helyszínen és a legfrissebb időjárás-előrejelzéseket is végignézve végleg egyértelművé vált, hogy a mai napra tervezett Mihály-napi Családünnepünket a rossz idő miatt nem tudjuk megtartani!

Bővebben
2015.09.25.
Még a tél beállta előtt megkezdődik a Városháza átépítése, ezért október 31-ig a Polgármesteri Hivatal és a Gödöllői Járási Hivatal valamennyi irodája kiköltözik az épületből.
Bővebben
2015.09.25.
A Szent István Egyetem idén is csatlakozik Magyarország talán legnagyobb tudománynépszerűsítő programjához, a Kutatók Éjszakája 2015 rendezvénysorozathoz, melynek célja a tudományos és innovációs életpálya népszerűsítése a fiatalok körében. A programot szeptember 25-én, pénteken 14 órakor az aulában nyitják meg, a „Kezedben a Föld!” című, Gödöllő óvodásai és iskolásai körében meghirdetett makett készítési pályázat eredményhirdetésével egybekötve.
Bővebben
2015.09.23.
Mit jelent a migráció a szakértők és a polgármesterek szemszögéből? Az Európai Unió történetének legnagyobb kihívását jelentő tömeges migráció hatékony kezelésére csak a 28-ak közös fellépésével lehet megoldást találni. Addig azonban tagállami szinten kell kezelni a kérdést, amelyben meghatározó szerepük van az önkormányzatoknak is – derült ki többek között azon a konferencián, amelyet a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Hanns-Seidel Alapítvány szervezett „Világpolitikai kérdések és kihívások, a menekültek és a migráció hatása Európára” címmel 2015. szeptember 23-án, Gödöllőn.
Bővebben
2015.09.22.
Ma este, a Városi Könyvtár és Információs Központban megnyílt az a tárlat, ami Varga Zoltán Zsolt restaurátor, szobrász gödöllői munkásságát mutatja be. A kiállítás címe: 20 év Gödöllőn.
Bővebben
2015.09.22.
Hat már megvalósult magyar épületet és öt tervet választott ki a holland Indira van't Klooster, az A10 magazin főszerkesztője által vezetett előzsűri a Média Építészeti Díjának (MÉD) döntőjébe. Megvalósult projektként a badacsonytomaji Szent István király-kápolna, az ELTE bölcsészkarának második világháborús emlékműve, Visegrád városközpontja fejlesztésének első üteme, a Galyatető kilátó, a debreceni Műteremház és a budapesti Ramenka étterem került be a döntőbe épület kategóriában. A tervek közül pedig a gödöllői növénytani kutatóintézet, a fővárosi állatkerti ökoközpont, az Athenaeum of Philadelphia könyvtár, a budapesti Magyar Szentföld­ templom továbbgondolása és egy bence­hegyi kilátó terve jutott tovább - olvasható a szervezők közleményében.
Bővebben
2015.09.22.
Szeptember 22-én ünnepélyesen átadták a felújított Pap Miska kutat. A város határában található létesítményt helyreállítását a Margita 344’2 TSE kezdeményezte, amihez megnyerte a Pilisi Parkerdő Zrt. és Gödöllő Város Önkormányzata támogatását.
Bővebben
2015.09.21.

Először hangzott el Gödöllőn F. Mendelssohn: Három vallásos dal című műve vasárnap este a a Szentháromság templomban, ahol az Ars Sacra Fesztivál keretében a Gödöllői Városi Vegyeskar és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara adott hangversenyt.


Bővebben
2015.09.20.
Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el a vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt a megyei kormányhivatal járási hivatala. Az intézkedés a csalétek vakcina (időjárás függvényében) kiszórásának október 3. és 8. közötti napokon tervezett időpontjától október 29-ig lesz érvényben.
A dokumentum innen tölthető le
Bővebben
2015.09.20.
"Szerelmünk, Ady!" címmel beszélgetett a költőről és múzsáiról a Kávéházi esték vasárnapi programján Gaálné dr. Merva Mária irodalomtörténésszel, a városi múzeum nyugalmazott igazgatójával a műsorvezető L. Péterfi Csaba a Királyi Váróban. Az esten a téma irodalmi és zenei illusztrálásával közreműködött Buka Enikő (próza és ének), Fodor László (zongora és klarinét) valamint Tóth Emese (próza).
Bővebben
2015.09.20.
 Hatalmas érdeklődést hozott a vasárnap megrendezett VIII. Vadásznap a Gödöllői Királyi Kastélyban. Bővebben
2015.09.20.
Brüll Adél – Léda, Boncza Berta – Csinszka és Böhm Aranka- Ada, három asszony, aki meghatározó szerepet játszott Ady Endre életében. Három nő, akinek az életét mindörökre meghatározta, hogy beleszeretett a XX. század elejének meghatározó költőjébe.
Bővebben
2015.09.19.
Szombaton este tartották meg a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában a Gödöllői Városi Fúvószenekar ma már hagyományosnak számító, nyárbúcsúztató koncertjét. A koncert a GödöllŐsz Fesztivál eseménye volt; vezényelt: Ella Attila.
Bővebben
2015.09.19.
 Nagy érdeklődés kíséri a Kulturális Örökség Napjai gödöllői programjait, amibe holnap is be lehet kapcsolódni. Bővebben
2015.09.19.
Ma este megnyílt Vörös Eszter Anna "Everything You Can Imagine Is Real - Minden, amit elképzelsz, valóságos" című kiállítása a gödöllői Pálmaház Kertészetben és Herbárium épületében.
A fiatal művész hölgynek már nem ez az első kiállítása városunkban, ám kivételes tehetségét igazoló rajzait joggal fogadja minden alkalommal nagy örömmel a közönség. Jövőre például a Művészetek Házában is lesz önálló kiállítása.
Bővebben
  1 / 3 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision