Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.09.27.
Szeptember 27-én megrendezték a „Verseny az Európa Kulturális fővárosa címért” elnevezésű konferenciát, amit a City Hungary szervezett.
Bővebben
2017.09.27.
Gödöllő Város Önkormányzata a Petőfi téren végzett vízelvezetési és aszfaltozási munkálatok folytatásaként, a parkolóhelyek komfortosabbá tétele céljából burkolt parkolók létesítését valósítja meg a Kossuth Lajos utca páros oldalának Petőfi téri szakaszán. A munkák során a meglévő kapubejárók között 7 db aszfaltozott várakozóhely épül az utcában korábban létrehozott parkolósorhoz hasonló kivitelben.
Bővebben
2017.09.27.
Elkezdődött az őszi haltelepítés a Balatonba, eddig 47 tonna, kifogható méretű, háromnyaras ponty került a tóba - számolt be Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BH) horgászati ágazatvezetője kedden a társaság balatonlellei - írmapusztai - halastavánál. A Szent István Egyetemmel együttműködve folytatják a menyhal újrahonosítását a Balatonban. Idén kétszer telepítettek menyhalat, májusban 2150 egynyaras, júniusban 6000 előnevelt korosztályú példányt helyeztek a vízbe. A remények szerint, néhány éven belül, szaporodóképes menyhalállomány lesz majd a Balatonban. Bővebben
2017.09.26.
Ma este a városi könyvtárban Saly Noémivel beszélgetett Balogh Péter Pius O. Praem perjel a most megjelent két könyve, a „Szerzetesek asztalánál” és a „ Spájz” kapcsán.

Bővebben
2017.09.26.
Szeptember 21-i ülésén a képviselő-testület egyhangúlag úgy határozott, hogy az alsóparki uszoda beruházás első ütemében meg kell építeni az Ady Endre sétány, az Isaszegi út és létesítmény közúti bekötésének körforgalmú csomópontját, az uszodából pedig tisztítás nélküli hulladékvíz nem kerülhet a Rákos-patakba. Bővebben
2017.09.24.
A Gödöllői Királyi Kastélyban a X. Vadásznap eseményei zajlottak vasárnap. Az eseményt ezúttal is megtisztelte jelenlétével özvegy Széchenyi Zsigmondné. Köszöntőt mondott dr. Ujváry Tamás, a kastély igazgatója, dr. Gémesi György polgármester és Ambrózy Árpád, a Magyar Vadászíjász Szövetség elnöke. A nap főszereplői - kutyák, lovak, vadászmadarak -  és gazdáik mellett bábosok, zenészek, táncosok szórakoztatták a szép számú közönséget, s délutánra megérkezett a napsugár is.
Bővebben
2017.09.23.
A Szerzetesek asztalánál címmel nyílt kiállítás szombat délelőtt a Premontrei Auditóriumban. A gazdag összeállítás ízelítő dr. Saly Noémi, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa nemrég megjelent azonos című könyvének anyagából. A szerző a 2016-os Szerzetesek évéhez kapcsolódóan gyűjtötte össze a különféle szerzetesi étkezési hagyományokat, ételek és italok készítésének titkait, a fogyasztási szokásokat. A megnyitót a kiállítás megálmodója és kurátora, dr. Saly Noémi sok humorral fűszerezett előadással nyitotta meg. Közreműködtek a Premontrei Kántorátus énekesei. Bővebben
2017.09.22.
Péntek este megnyílt Somogyvári Zsóka - elsősorban természetábrázolásairól ismert - gödöllői fotós kiállítása a kastély Pálmaházában.

Bővebben
2017.09.22.
A Magyar Kézművesek Remeke Díjat vehette át ma az OMÉK-on Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől Czédly Mónika az Erzsébet királyné-ruha rekonstrukciójáért.

Bővebben
2017.09.22.

Szeptember 23-án, szombaton reggel aszfaltozási munkák miatt teljesen lezárják a Hunyadi János utca - Mátyás király utca csomópontot a forgalom elől, ezért a gépkocsival közlekedők kerüljék el az érintett utcákat!


Bővebben
2017.09.21.
Vígh Katalin, a Mop-Csi Clean Kft. ügyvezetője és Papp Ferenc, a Novo Café vezetője kapta idén a Gödöllő Vállalkozója díjat. Az elismeréseket Gémesi György polgármester adta át ma délelőtt a Királyi Váróban rendezett ünnepségen.

Bővebben
2017.09.19.
2023-ban egy magyar és egy nagy-britanniai város tölti be Európa Kulturális Fővárosa szerepét. Az Európa Kulturális Fővárosa cím az egész ország és egész Európa figyelmét egy évig a címviselő városra, annak kulturális programjaira irányítja.
Bővebben
2017.09.19.
Kedden délelőtt tartották meg az idén 40 éves Palotakerti Bölcsőde ünnepségét, egybekötve az idén nyáron megtörtént felújítások bemutatásával.
Bővebben
2017.09.19.
Az elmúlt időszakban városszerte megszaporodtak a közvilágítási panaszok. Többen is jelezték, hiába jelentik be a problémát, sokszor hetek telnek el, mire intézkedés történik. Ennek több oka is lehet, például, hogy a bejelentés nem a megfelelő helyen történik

Bővebben
2017.09.18.
Háromszázezer forint értékű adomány tette lehetővé egy új mentőorvosi táska beszerzését az Országos Mentőszolgálat Gödöllői Mentőállomása számára a Tavaszi ajándékkosár című műsor bevételéből. A hagyományos nőnapi műsorból befolyó összeget a szervező Gödöllői Lokálpatrióta Klub rendszerint jótékony célra ajánlja fel.
Bővebben
2017.09.17.
A francia-holland hegedűművész, Cosima Soulez-Lariviere nyerte az első alkalommal megrendezett Bartók Világverseny és Fesztivált, amelyen a magyar Langer Ágnes a harmadik helyen végzett; az eredményt vasárnap este gálaműsor keretében hirdették ki a Zeneakadémián. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Bővebben
2017.09.16.
Az Ars Sacra Fesztivál programjaként, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány szervezésében az Új Advent Kórustársaság adott koncertet szombaton este a Gödöllői Evangélikus Templomban.
Bővebben
2017.09.16.
Szeptember 16-án Sirály-álom címmel rendezett záróeseménnyel fejezték be a Gim-Házban még április 22-én megnyílt, „…a kék magasba szállok…” címmel jegyzett, Erzsébet királyné tiszteletére rendezett zászlókiállítást, ami szorosan kapcsolódott a „Bölcsőtől a koronáig – Gödöllő, a királyné városa” elnevezésű kulturális tematikus évhez és amellyel a város Erzsébet királyné születésének 180., és magyar királynévá való koronázásának 150. évfordulója alkalmából tiszteleg.
Bővebben
2017.09.16.
Szombaton kora délután Kőbánya-felsőn meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően, az állomáson lassabban közlekednek a vonatok. A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását, melyet várhatóan késő délelőttre befejeznek. Ez idő alatt a hatvani  és Budapest–Újszász–Szolnok vonalon utazóknak a távolsági vonatoknál 10-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
Bővebben
2017.09.16.
Meghívó Gödöllő Város Képviselő-testülete szeptember 21-én 8 órakor tartandó ülésére
Az ülés helye: VÜSZI Kft. épülete, Gödöllő, Dózsa György út 69. II. emeleti tárgyalója
Bővebben
2017.09.16.
Szombaton délelőtt a Rönkvár zöldterületének rendbetételén serénykedtek a környéken lakók, miután a Gödöllői Értékvédő Egyesület a MOL Zöldövezet Program pályázatán nyert mintegy 600.000 forintot, amiből fákat szereztek be és téreszközöket újítottak fel.
Bővebben
2017.09.15.

Összhangban a negyedik dimenzióban címmel nyílt meg ma este a Gömb Alkotócsoport kiállítása a Fréderic Chopin Zenei AMI hangversenytermében.


Bővebben
2017.09.15.
Három versenyző, köztük Langer Ágnes szerepel a Bartók Világverseny és Fesztivál szombati nagyzenekari döntőjében - közölte a szervező Zeneakadémia pénteken az MTI-vel.
A 25 éves magyar hegedűművész mellett a francia-holland Cosima Soulez-Lariviere és a japán Takagi Ririko jutott a világverseny végső fázisába, a szombati nagyzenekari döntőbe, ahol Bartók, Beethoven, Brahms és Csajkovszkij versenyműveit szólaltatják meg.
Bővebben
2017.09.14.
A kormány döntött a kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projektek - benne a gödöllői HÉV - előkészítésének központi költségvetési finanszírozásáról. A Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározat szerint 1,7 milliárd forintot a 2017. évi, 4,4 milliárd forintot a 2018. évi központi költségvetésből fordítanak a kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési beruházások előkészítésére, az engedélyezési tervek elkészítésére.
Bővebben
2017.09.13.
A legjobb hét között jutott az ifjú hegedűművészeknek meghirdetett Bartók Világverseny és Fesztivál döntőjébe Langer Ágnes (Gödöllő) és Homoki Gábor - közölte a szervező Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.
Bővebben
  1 / 2 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision