Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2018.06.30.
Szelfi a kerttel - így foglalta össze gondolatait Katona-Szabó Erzsébet textilművész, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány kuratóriumának elnöke a GIM-ház új, június 30-án megnyílt kiállításáról, amelyen a vizuális művészetek különböző területein alkotó művészek munkái láthatók.
Bővebben
2018.06.30.
Ongjerth Richárd, a Belügyminisztérium településfejlesztési szakértője az Önkormányzati Folyamatok Figyelemmel Kísérése II. elnevezésű kiemelt kormányzati projekt keretében végzett kutatásokról számolt be. Mint elmondta, három kutatást végeztek. Az első az önkormányzatok egymással és a megyei önkormányzatokkal végzett koordinációját elemezte, a második azt vizsgálta, hogy az önkormányzatok miként tudják bevonni a helyi szereplőket a fejlesztésekbe, a harmadik az önkormányzatok információgazdálkodását és kommunikációját kutatta.
Bővebben
2018.06.30.
A Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozóját Franciaországból Denis Badré fővárosi tanácsos, Párizs főváros küldötte, a MoDem (Demokratikus Mozgalom) igazgatóságának tagja, Ville-d'Avray volt szenátor-polgármestere és Francois Pauli, az Európai Parlament tanácsosa is megtisztelte jelenlétével. A rendezvényen Denis Badré az Európai Unió jelenlegi megosztottságáról és a szövetség előtt álló kihívásokról beszélt.
Bővebben
2018.06.30.
A Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozójának zárónapján elsőként a közfoglalkoztatásnak a vidék önfenntartó erejének erősítésében betöltött szerepéről tartottak kerekasztal beszélgetést, Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai- és Koordinációs Főosztályának osztályvezetője, Eszes Béla, a MÖSZ társelnöke Jánoshida polgármestere és Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere részvételével. A beszélgetés során a tanácskozás résztvevői megismerhették a két településnek az e téren zajló jó gyakorlatait is.
Bővebben
2018.06.30.

Első alkalommal kóstolóval egybekötött termékbemutató, kiállítás és vásár kapcsolódott a Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozójához  a városi piacon. Az ország különböző tájairól érkezett kereskedők és termelők kínálták nagy sikerrel a portékájukat, közte közfoglalkoztatásban termelt termékeket is.

Bővebben
2018.06.29.
A világtalálkozó településüzemeltetési szekcióját Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, Tab polgármestere vezette. Előadást tartott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, a MÖSZ Polgármesteri Tagozatának elnöke, Pergő Margit, a TÖOSZ társelnöke, Berhida város polgármestere, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület LEADER helyi akciócsoport elnöke valamint Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Régió Kft. mb. ügyvezetője.


Bővebben
2018.06.29.
Kerekasztal beszélgetésen cserélték ki véleményüket az önkormányzatok jelenéről és jövőjéről a parlamenti pártok szakpolitikusai a Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozóján. A beszélgetésen a Demokratikus Koalíció részéről Hajdu László, a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól Hegedűs Lórántné, az LMP-től Demeter Márta, az MSZP részéről Molnár Gyula, a Párbeszéd Magyarországért képviseletében pedig Kocsis-Cake Olivio vett részt a beszélgetésben. A rendezvényre a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a KDNP is meghívást kapott, ők azonban lemondták a részvételt. Bővebben
2018.06.29.
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által alapított Polgármesteri Ezüstlánc Díjjal idén Ambrus Gyöngyit, Kistokaj polgármesterét tüntették ki, a Polgármesteri Aranygyűrű Díjat pedig Beke László, Környe polgármestere és Illár József Palágykomoróc-Kisszelmenc polgármestere vehette át.
Bővebben
2018.06.29.
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által megrendezett kétnapos eseményen határokon innen és túlról több mint háromszáz településvezető vesz részt.
Bővebben
2018.06.29.
A vasúttársaság értesíti tisztelt utasait, hogy 2018. július 7-től július 20-ig Gödöllő állomáson, valamint Rákos – Pécel és Aszód – Tura állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Hatvan vasútvonalon az innen letölthető módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Bővebben
2018.06.28.
Bálint György kertészmérnök, "Bálint gazda" kapja idén a Magyar Szabadság Napja Alapítvány által alapított elismerést, melyet szombaton adnak át Gödöllőn. A Magyar Szabadságért-díjat Bálint György életútja és értékmegőrző tevékenysége elismeréséül veheti át - tájékoztatta az alapítvány csütörtökön az MTI-t.
Bővebben
2018.06.27.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. július 1-jén Pécel–Gödöllő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Bővebben
2018.06.27.
A változásokról a részletes információk itt olvashatók.
Bővebben
2018.06.27.
A legfrissebb információk szerint június 29-én, pénteken lezárják a vasútállomáson levő P+R parkolót a felüljáró építéséhez kapcsolódó építkezések miatt.


Bővebben
2018.06.26.
Senki sem az, aminek látszik, azaz mégis: az is, aminek látszik, de ki egy kicsit több, ki egy kicsit kevesebb annál. Petypon, köztiszteletben álló párizsi orvos egy napon szörnyű fejfájással ébred. Az elmúlt este történéseit illetően emlékezetében mindent köd borít. Bővebben
2018.06.25.
A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Pest megyei Tagozata tagfelvételt hirdet.
Várjuk irodalommal hivatásszerűen foglalkozók, irodalompártolók és érdeklődők jelentkezését.
Bővebb információk a tagozati közgyűlésen: 2018. június 30. szombat 10 órakor
a Gödöllői Városi Múzeum múzeumpedagógiai termében 1. emelet

Bővebben
2018.06.23.
Szombaton délután Gödöllőn is megkezdődtek a Múzeumok Éjszakája eseményei. Elsőként a Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum népesült be, majd a Fréderic Chopin Zenei AMI-ban, a Gödöllői Városi Múzeumban, a Gödöllői Városi Könyvtárban, a Királyi Váróban, a Gödöllői Királyi Kastélyban, a GIM-házban, a Művészetek Házában, a Pálmaházban és a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Levendula Galériában kezdődtek meg az éjfélig tartó események. Az érdeklődőket kiállítások, kézműves foglalkozások, bemutatók és koncertek várják az est folyamán. Bővebben
2018.06.23.
Ma, késő délutántól Gödöllő ismét változatos programokkal várja a Múzeumok éjszakája látogatóit város szerte. A részletes program innen érhető el.



Bővebben
2018.06.22.
Négy önkormányzati fenntartású intézmény vezetésére kiírt pályázatról döntött június 21-i ülésén a képviselő-testület. Valamennyi kiírásra egy-egy érvényes pályázat érkezett be. Bővebben
2018.06.21.
A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest. A magyarok a negyeddöntőben az ukránokat 45-25-re, az elődöntőben pedig a románokat 45-37-re győzték le. A fináléban a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttesben a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi kezdett, és egy tus előnnyel adta át a pástot Gémesinek, aki pazar vívással további hármat tett közé.


Bővebben
2018.06.21.

Négy intézmény vezetőjének kinevezéséről döntött egyhangúlag pályázatuk alapján a képviselő-testület. A következő öt évre is bizalmat kapott Forrainé Murányi Judit a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ és Kovács Ibolya a Gödöllői Fenyőliget Óvoda intézményvezetőjeként, továbbá Kerényiné Bakonyi Eszter a Gödöllői Városi Múzeum igazgatójaként.A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatói pályázatára Liskáné Fóthi Zsuzsanna igazgatóhelyettes jelentkezett, aki a nyugdíjba vonuló Fülöp Attilánétól veszi át a stafétabotot.

Bővebben
2018.06.20.
A Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány szeretettel ajánlja meghallgatásra a Remekművek Gödöllőn bérlet hangversenyeit. A programban a szimfonikus zene különleges és népszerű műveit élvonalbeli magyar és külföldi művészek közreműködésével szólaltatja meg a zenekar. A bérletek 2018. július 14-ig válthatók meg kedvezményes áron! Bérletvásárlás: https://www.jegy.hu/seasonticket/buy/201/224 Bővebben
2018.06.19.
Városunkban hagyomány, hogy a tanév végén adják át a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjakat a gödöllői oktatási intézményekben dolgozó kiemelkedő pedagógusok munkájának elismeréseként, valamint ekkor kerül sor a „GÖDÖLLŐ TALENTUM” díj átadására is, amit olyan fiatal személy kaphat, aki a város kulturális, művészeti, oktatási vagy sportéletében, valamint tanulmányi eredményei során ért el kiemelkedő eredményt és hozzájárult Gödöllő város jó hírneve növeléséhez.
Bővebben
  1 / 2 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision