Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.08.18 14:16
Átadták Gödöllő új óvodáját
Nyomtatható verzió

Augusztus 18-án átadták Gödöllő legújabb óvodáját. A Batthyány utcában található Zöld Óvodát a jövő héten már birtokba vehetik a korábban a Tisza utcai és a Szabadság úti óvodába járó gyerekek.

A 200 férőhelyes épületben a 8 csoportszoba mellett többek között sószoba, egyéni fejlesztő szoba és tornaterem is helyet kapott. Emellett az EU szabványoknak megfelelő, a gyermekek természetes mozgásigényét kielégítő, mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt udvart, két átriumudvart és 2 játszóteraszt alakítottak ki – mutatta be az épületet Tiborczné Garai Katalin, az intézmény vezetője.
A fenntarthatóság jegyében, az energiahatékonyságot és a megújuló energiaforrások használatának elvét szem előtt tartva, előnyben részesültek az energiatakarékos megoldások, mint például a zöldtető, a napkollektoros vízmelegítő rendszer, az esővíz visszaforgató, valamint a gyerekek környezettudatosságát elősegítendő szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítása.

 

 

 

Az új épületben többségében új bútorok és esélyegyenlőségi, kompetenciát fejlesztő, valamint mozgásfejlesztő és környezeti nevelési eszközök segítik a gyermekek felkészítését a későbbi sikeres iskolai beilleszkedésre és előrehaladásra, és azt, hogy környezetükre nyitott, társaikkal szemben elfogadó kisgyermekként kerüljenek majd iskolába.
A gyermekek a projekt eredményeképpen korszerűbb intézményi környezetben fejlődhetnek tovább. Itt megfelelő tér nyílik a különösen a hátrányos helyzetű gyermekeket érintő - korai lemaradást csökkentő, esélyegyenlőséget előmozdító - egyéni foglalkozásoknak is. Minden csoportszobához galéria és hangulatos teraszrész is tartozik, s mindezek mellett korszerű tornaterem biztosítja a lehetőséget a mindennapos mozgásra. A különleges, minden óvodás korosztály igényét kielégítő játszótéren korszerű és biztonságos készségfejlesztő játékok várják a kicsiket.
Gémesi György polgármester az átadáson úgy fogalmazott, most méltó körülmények között folytatódhat az a magas színvonalú munka, ami az intézményre már korábban is jellemző volt. Mert – mind mondta – nem csak az a fontos, hogy elegendő férőhely legyen, hanem az is, hogy a gyerekek mindent megkapjanak, ami a fejlesztésükhöz szükséges.

 

  

Rendkívül elismerően szólt a létesítményről Kovács Zsolt, a VÁTI Kht. Közép-magyarországi Területi Iroda, a pályázat közreműködő szervezetének ügyvezető igazgató helyettese: „Több olyan önkormányzatra, és több olyan pályázóra lenne szükség, mint Gödöllő”. Ez az óvodaépítés jól illeszkedik az itt folyó fejlesztésekhez, pl. a Gödöllő ökovárossá válásnak első lépése című projekthez. A fejlesztési koncepciók rendkívül átgondoltak, ami már a pályázatban is megmutatkozott. Ennek köszönhető, hogy Gödöllő egy rendkívül erős versenyben nyerni tudott – mondta.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

 



Látogatottság: 5544
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision