Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.09.14 17:46
Gödöllő imázsa a legjobb
Nyomtatható verzió

Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő immár harmadik alkalommal elkészült kutatásában ismét a legjobban kommunikáló hazai városokat kereste. A vizsgálatot három kategóriában, a megyei jogú, a nagyvárosok és a kisvárosok között végezték el.  A nagyvárosok között (20 000 fölötti lakosú települések)  Gödöllő végzett az első helyen, a megyei jogú városok között Debrecen, a kisvárosok körében pedig Balatonfüred imázsa a legvonzóbb a 2009-es médiamegjelenések alapján.



A kitüntető díjakat 2010. szeptember 14-én vették át az érintett települések polgármesterei. Érdekesség, hogy e három város adja 2011-ben a magyar EU-elnökség vidéki helyszíneit.
A nagyvárosok (20.000 lakos fölött) versenyét Gödöllő nyerte meg a 2008-as bronzérmes Szentendre és a két helyet javító Keszthely előtt. Gödöllőnek gazdag történelmi hagyományai, impozáns kulturális élete és jó hírnevű egyeteme van. Ennek köszönhetően rendre előkelő helyen szerepelt a rangsorban. 2009-ben azonban a korábbi éveknél jóval több pozitív témával lépte át a média „ingerküszöbét”.

 

A város kommunikációjában teljes mértékben tetten érhető a tudatosság: egyértelműen a fejlődő, megújuló, prosperáló nagyváros képe rajzolódott ki a médiamegjelenések tükrében. Városunkról kifejezetten sok hír jelent meg a kutatási időszakban, amelyeknek döntő többsége pozitív imázsformáló erővel bírt:
- Gödöllő a legtöbb benyújtott európai uniós pályázaton sikeresen szerepelt; ennek eredményeként valósulhat meg a jelenleg folyó Főtér projekt, a Norvég Alaptól elnyert támogatásnak köszönhetően megújulhatnak a város történeti emlékei, és uniós támogatásnak köszönhetően épülhetett fel a Zöld Óvoda.
- Számos felújításról és beruházásról számolt be a média 2009-ben, többek között a  kastélyfelújítást és az Ipari Parkot említi a vizsgálat.
- Oktatási fellegvárként jelent meg a város a nyilvánosságban: A Damjanich János Általános Iskola felújításával és kibővítésével európai színvonalú intézmény jött létre, hasonlóan Zöld Óvodához, aminek környezettudatos kialakítása a legkorszerűbb elvárásoknak is megfelel.
- Gödöllő kulturális eseményeiről is sok híradás jelent meg a sajtóban. A kastély mellett a város kulturális élete is rendkívül gazdag és jelentős.
Dr. Gémesi György megköszönve az elismerést, kiemelte: Az elmúlt években a város fejlesztése és az ehhez kapcsolódó kommunikáció tudatos koncepció mentén zajlott. Ennek köszönhetően már az elmúlt években is a legjobb tíz között szerepelt. Ez a díj elismerése annak, hogy Gödöllőn színes, és rendkívül magas színvonalú kulturális élet alakult ki, a főváros mellett itt egy új kulturális központ jött létre.  Mint mondta: Gödöllő neve ma az egész országban, de az országon kívül is pozitívan cseng. Fontos, hogy ezt az imázst, amit sikerült kialakítani, a továbbiakban is fenn tudjuk tartani.
A polgármester megjegyezte, érdekes, hogy a díjat az a három város nyerte el, amelyik jövőre az európai uniós elnökség helyszíneit is adja.



Látogatottság: 12519
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision