Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.06.10 15:31
Kezdődik a Művészetek Háza felújítása - Aláírták a kivitelezési szerződést

láírták a Művészetek Háza felújításának kivitelezési szerződését június 6-án, a városházán. Az intézmény felújítására a Főtér program keretében nyílik lehetőség, miután Gödöllő Város Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Pest megyei településközpontok fejlesztése, integrált településfejlesztés Pest megyében” című pályázatán „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: A városközpont arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése” projektre 936 millió forint támogatást nyert el.

A program során a Főtér felújítása és a Városi Piac galériájának átalakítása mellett sor kerül a Művészetek Háza épületének energiahatékony és funkcióbővítő átalakítására is. Ez utóbbira támogatási forrásból és önerőből álló – nettó 364.222.000 forint keret állt rendelkezésre. A pályázatban vállalt műszaki tartalmon felül az önkormányzat további nettó 54.000.000 forint saját erőt biztosít a színházterem légtechnikai korszerűsítésére. A Művészetek Háza energiahatékony és funkcióbővítő átalakítására így tehát összesen nettó 418.222.000 forint keretösszeg volt tervezhető. A kivitelezési munkák elvégzésére Gödöllő önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett, amit a Hunép-Gév Művészetek Háza Gödöllő Konzorcium nyert meg, melynek tagjai a Hunép Capital-Bau Beruházó és Fővállalkozó Kft. és a Gév Huniber Építőipari Kft. A nyertes Konzorcium a teljes felújítási munkát nettó 413.358.611 forintért vállalta. Az átépítési munkák terveit a REÁL TERV Építésziroda Kft. készítette el. A szerződést dr. Gémesi György polgármester, Bakos Miklós, a Hunép Capital-Bau Beruházó és Fővállalkozó Kft. ügyvezető igazgatója és Csaba Antal, a GÉV Huniber Építőipari Kft. ügyvezető igazgatója írta alá.
A Művészetek Háza épületének energiahatékony és funkcióbővítő átalakítása magába foglalja a földszinten többcélú rendezvénytér kialakítását, az utólagos beépítések elbontását, a színházteremhez felvezető lépcsők átalakítását, a főbejárat áthelyezését az épület kastély felöli homlokzatára, valamint új információs-porta kialakítását. A felújítás során megtörténik az épület energetikai korszerűsítése, mely magában foglalja a külső nyílászárók cseréjét, a korszerű fűtési és hűtési, szellőzési rendszer kialakítását, a színházterem légtechnikai rendszerének korszerűsítését és a villamoshálózat teljes felújítását. Mindezek mellett az épület komplex akadálymentesítését is elvégzik.
Mivel az intézményt – felkészülve a felújításra – már korábban kiürítették, így a szerződés aláírását követően átadásra kerülhet a munkaterület és megkezdődik a kivitelezési munka, ami a tervek szerint október közepéig tart. A projektmenedzseri feladatokat a Gödöllői Városfejlesztő Kft. végzi. A megbízott műszaki ellenőr az UTIBER Közúti Beruházó Kft.Látogatottság: 3132
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision