Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.04.11 13:05
Megújulás a Norvég Alap segítségével
Nyomtatható verzió

Az Alsóparkban és az Erzsébet-parkban egyszerre kezdődtek meg a Norvég projekt parkfelújítási munkálatai hétfőn. Emiatt mindkét területen lezárásra kell számítani a következő hetekben. A felújítás április 29-ig tart.



Megkezdődött a munka az Alsóparkban hétfőn, s ennek keretében lezárták a sétányt a Rákos-patak és a vasútállomás közötti szakaszon. A Norvég Alap támogatásával megvalósuló fejlesztés során a sétány ezen részét újítják fel. Hétfőn a vasútállomás előtt kezdődött meg a burkolat bontása. A gyalogosok számára a palotakerti lakótelep felé ajánlott kerülni.
Ezzel egyidőben a vasútállomással szemközti részen, az Ady sétány melletti területen kialakításra kerülő várakozók parkja területrendezése is elindult. Ennek során többek között kitisztítják az aljnövényzetet, megújítják a faállományt, padokat és hulladékgyűjtőket helyeznek ki. A már meglévő fák közül csak a kiszáradtakat vágják ki – tájékoztatta lapunkat Everling Balázs, a kivitelezést végző Everling Kft. vezetője.
Új, szép színfoltja lesz az Alsóparknak a  palotakerti lakóteleptől a sétányig vezető hársfasor. Ehhez tizenhét darab hársfát ültetnek el, a telepítés várhatóan a jövő héten kezdődik.
Megszépül a Rákos-patak, a Világfa és a sétány által határolt terület is. A parknak ezen a részét is  területrendezés lesz, ami az aljnövényzet és a fák rendbetételét jelenti. A tervek szerint a munkát a jövő héten kezdik.

Teljes lezárásra nem, a gyalogosforgalom szakaszos korlátozására azonban fel kell készülni az Erzsébet-parkban is. A parkrendezés során megújul a fősétány, valamint az Erzsébet-sziklához vezető út: gyöngykavicsos burkolatot terítenek szét.
A park növényállománya is megújul a következő hetekben: tizenháromezer új tövet ültetnek ki. Cserjékkel, évelőkkel, kúszónövényekkel, páfrányokkal és rózsákkal újítják meg a park aljnövényzetét. A fák közül itt is csak a balesetveszélyes és kiszáradt példányokat távolítják el. 
Jó hír a pihenni vágyóknak, hogy új ivókutakat helyeznek ki, felújítják a padokat, az érdeklődőknek pedig, akik a megszépült főbejáraton léphetnek a parkba, információs tábla segíti majd a tájékozódásban. A munkák itt is április 29-ig tartanak.

Megkezdődtek a parkosítási munkálatok Máriabesnyőn is, ahol a tervek szerint halad a Grassalkovich - filagória felállítása. A bazilika melletti, korábban sokak által parkolásra használt terület ezzel méltó kialakítást kap, a parkosítás során új növények, padok kerülnek kihelyezésre. A területet lezárták, s ezzel véglegesen megszűnt a  behajtás és a parkolás. Információink szerint a közeljövőben a bazilika területének közlekedési rendjét is újragondolják.
A kertészeti munkák mellett folytatódott a filagória helyreállítása is. A múlt héten visszaépítették a pilléreket, s a héten a tervek szerint az ezekre kerülő koszorú is a helyére kerül.



Látogatottság: 2327
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision