Híres Hölgyek Gödöllőn – Popova Aleszja fotókiállítása

Június 15-én a Művészertek Házában nyílik Popova Aleszja fotókiállítása.

A művésznő fotói több szempontból is különlegesek. De a legérdekesebbek talán azok, amelyeken az látszik, ahogyan ő maga látja a mozgás- és táncművészetet. A tárlat június 15-én nyílik a gödöllői Művészetek Házában.
 
Aleszja Popovát a legtöbben balett művészként ismerik, de azt kevesen tudják róla, hogy elismert fotóművész is egyben. Az Állami Operaház Kossuth-díjas első magántáncosa mindössze 3 éve kezdett el fotózni hobbiból, de műveivel szinte azonnal e művészeti ágban is sikert aratott. 2009-ben az egyik legelismertebb digitális fotóművészeti egyesület honlapján, a Prix de la Photographie-n egy lovas képével az amatőrök között a természet kategóriában első helyezést ért el. Azóta számos elismerésben részesült.
Első kiállítása tavaly nyílt meg Nyíregyházán a Vidor fesztiválon. Most a Híres hölgyek Gödöllőn tematikus év kapcsán állítják ki képeit a városban. A kiállítás június 15-én 16 órakor nyílik és egyben ezzel indul Gödöllőn a Múzeumok Éjszakája program is, amely az idén 3 napos lesz.