Eseménynaptár 
					
					
					
					
					| H | 
					K | 
					Sz | 
					Cs | 
					P | 
					Sz | 
					V | 
					 
					
					
					
						|   | 
					
						  | 
					
						  | 
					
						  | 
					
						  | 
					
						 1 | 
					
						 2 | 
					
					 
					
					
						|  3 | 
					
						 4 | 
					
						 5 | 
					
						 6 | 
					
						 7 | 
					
						 8 | 
					
						 9 | 
					
					 
					
					
						| 10 | 
					
						11 | 
					
						12 | 
					
						13 | 
					
						14 | 
					
						15 | 
					
						16 | 
					
					 
					
					
						| 17 | 
					
						18 | 
					
						19 | 
					
						20 | 
					
						21 | 
					
						22 | 
					
						23 | 
					
					 
					
					
						| 24 | 
					
						25 | 
					
						26 | 
					
						27 | 
					
						28 | 
					
						29 | 
					
						30 | 
					
					 
					 
					
				 
				
				
					 
				 
	 | 
	
			
			
				Programok
				
| 
  |  | 
 
2011.09.24 08:17 
Gödöllői Vadásznap a Gödöllői Királyi Kastélyban - Vadpörkölt főzőverseny felhívás 
Nyomtatható verzió
 
2011. szeptember 24. Vadpörkölt főzőverseny felhívás Udvari főszakács kerestetik! A IV. Gödöllői Vadásznap keretében immár második alkalommal hirdetjük meg vadpörkölt főzőversenyünket. Idén, a Gödöllői Barokk Év keretében keressük azt az udvari főszakácsot, aki el tudja készíteni Grassalkovich I. Antal gróf egyik  kedvenc vadételét!
  
Helyszín: a Gödöllői Királyi Kastély parkja Feladat: vadpörkölt készítése szabadtűzön 
  A verseny szabályai: -    A pörkölt készülhet bográcsban vagy cserépedényben szabadtűzön (Gázzal való főzés nem megengedett!) -    A pörköltkészítéshez szükséges alapanyagokról (javasolt mennyiség: min. 3 kg vadhús), főzőedényekről és kellékekről minden csapat maga köteles gondoskodni! -    A nyersanyagokat - lehet konyhakészen (tisztított, darabolt állapotban) - higiénikusan becsomagolva kell hozni! -    Az ételt a helyszínen kell elkészíteni! -    A közönségdíj megítélése végett 20 kóstolóadagot kell biztosítani! -    A közönség kóstoltatásához egységes tálkákat a rendezők biztosítanak, a zsűrinek illetve a bemutatásra tálalt 3 adag étel tálalóeszközeit a versenyzőknek kell biztosítaniuk.  -    Az elkészült ételeket szakavatott zsűri, valamint a közönség fogja elbírálni.
  A zsűri elnöke:  Zsolnay Gábor Venesz-díjas mesterszakács, főiskolai oktató,  a Nagyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Oktatási Bizottsága Elnöke.
  A főzőversenyen résztvevő csapatoknak regisztrációs- és részvételi díj nincs!
  Minden jelentkezőnek biztosítunk megfelelő: -    helyet, ahol elkészítheti a vadpörköltet (kb. 4 x 4 m) -    tüzifát -    asztalt az előkészítéshez -    székeket -    szemetest -    a kóstoltatáshoz szükséges tálkákat
  A főzőverseny programja: 8.00 órától    regisztráció, előkészületek 10.30-tól    ételek elkészítése 14.00-kor     főzés lezárása 14.00-15.00    ételek zsűrizése a zsűritagok által 15.00-15.30    ételek zsűrizése a közönség által 16.30    eredményhirdetés a díszudvaron
  A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtók különleges ajándékokat kapnak! Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 16. Jelentkezés és további részletek: rendezveny@kiralyikastely.hu
 
 
  
Látogatottság: 4687
  
 
 
 
  |  | 
 
 | 
 |  
 
			
			 
	 | 
	
			
				
				
					
Várostörténeti helyszínek rehabilitációja 
 
Városimázs filmek 
Filmek - Barokk Év Gödöllőn 
				 
				
	 |