Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Programok

Keresés:   
2013.09.15 13:46
VI. Gödöllői Vadásznap
 

VI. Gödöllői Vadásznap - 2013. szeptember 15.
Ugye Ön is kíváncsi arra, milyenek a természet közeli vadászati módok? Milyen ínyencségeket készíthetett az udvari főszakács az elejtett vadból? Látogasson el a Gödöllői Vadásznapra, ahol gazdag programkínálattal várják a vadászat különleges világába bepillantani vágyókat!
Gödöllő és a vadászat évszázadokra visszanyúló kapcsolata vitathatatlan, számtalan emlék idézi vissza a vadászat fénykorait. Ezekre alapozva hívták életre az eseményt ezelőtt öt évvel, s kerül megrendezésre a hagyományoknak megfelelően idén szeptember közepén újra. Az egyedi hangulatú esemény ez alkalommal a hagyományos vadászati módokba enged bepillantást az érdeklődőknek.
A nap indításaként vadászkürtök szavára megnyitja kapuit a kastély, megjelenik maga „Erzsébet királyné” és üdvözli a vendégeket, majd a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola "Vadász" kórusa előadásában a Vadász himnusszal köszöntik a vendégeket.
A kastély parkjában egész nap vadászathoz kapcsolódó programok váltják egymást: a vadászkutyák, solymászok, agarak, íjászok bemutatói mellett különleges élményt ígér a szarvasbőgő bemutató, a lovas íjász bemutató, s az a vadétel főzőverseny is, melyben csapatok versenghetnek „a Kastély Főszakácsa” címért.
Idén első alkalommal a STIHL Timbersport Show látványos bemutatóját is élvezhetik a látogatók.
Az idei Vadásznaphoz kapcsolódó újdonság, hogy a kastély ezen az eseményen ad otthont a különböző vadászati módoknak hódolók első országos találkozójának, a korábban Galyatetőn született megállapodás gyakorlati megvalósulásaként. 
A gyerekeket bábelőadás, interaktív zenés játék, „Vadászkaland”, valamint állatsimogató, népi ügyességi játékpark és kézműves foglalkozás várja. A felnőttek számára különlegességként elöltöltős fegyverbemutatót, vadászruha divatbemutatót, valamint tematikus tárlatvezetést kínál hazánk folyamatosan megújuló, a sokszínűség szimbólumaként számon tartott kastélya.
További információ: sajto@kiralyikastely.huLátogatottság: 3489
Keresés
Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision