Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírekKeresés:   
2013.09.30.
Az országból egyedül Gödöllő intézményei részesültek két elismerésben a Múzeumpedagógiai Nívódíj-pályázaton – az elismeréseket a 11. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, a Magyar Nemzeti Múzeumban adták át hétfőn. A négy nívódíj egyikét a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum nyerte Használd a múzeumot! című pályázatával. A nívódíjat Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója és Oravec-Kis Éva, a kastély munkatársa vették át Halász János kultúráért felelős államtitkártól. Két pályázó munkáját oklevéllel ismerték el. Az egyik oklevelet a Gödöllői Városi Múzeum nyerte Tündérkert című pályázatával. Az elismerést Kerényiné Bakonyi Eszter történész, múzeumpedagógus, október 1-jétől kinevezett igazgató vette át.   

Bővebben
2013.09.30.
A bűncselekmények elkövetői az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények során rendszerint kihasználják, hogy az időskorú áldozatok szinte minden esetben jóhiszeműek, hiszékenyek, legtöbbször egyedül élnek. Az óvatlanság, túlzott bizalom még mindig gyakori áldozati magatartás. Az idős korú személyek korukból, egészségi állapotukból, életmódjukból, szokásaikból, adódóan könnyebben megtéveszthetőek, mint az átlagos középkorú személyek. A tanyavilágban élő idős emberek sajátos helyzetük miatt jobban igénylik a szolgáltató gondoskodást.
Bővebben
2013.09.29.
Vasárnap délután és este is érdekes programok követték egymást a Szent Mihály-napi borhétvége a főtéren. Volt szüreti néptánc, rock, jazz, tűzzsonglőrködés, végül tűzgyújtással zárult a háromnapos kavalkád.
Bővebben
2013.09.29.
A legjobb magyar, Lázár Zoltán bronzérmet nyert Izsákon a vasárnap véget ért négyesfogathajtó Európa-bajnokság egyéni versenyében, csapatban Magyarország harmadikként zárt, adta hírül az MTI. Bővebben
2013.09.29.
Késő délutánig várja vendégeit vasárnap a Weöres Sándor Egyesület - a gödöllői Waldorf intézmények fenntartója – által szervezett Mihály-napi Csiribiri Családbarát Nap az Alsóparkban, a Világfa és a japáncseresznye fasor által körbevett réten.
Bővebben
2013.09.28.
 200 éve született Giuseppe Verdi. A híres olasz zeneszerző előtt tisztelgett a Gödöllői Szimfonikus Zenekar idei bérletsorozatának első koncertjén, szeptember 28-án este a Művészetek Háza színháztermében.
Bővebben
2013.09.28.
 Szeptember 28-án, szombaton nyílt meg Danis János fotóművész "Emberek Feketén, fehéren" című kiállítása a Művészetek Háza kiállítótermében. Bővebben
2013.09.28.
 Szeptember 28-án, szombaton németországi testvérvárosunkból, Giessenből érkeztek vendégek Gödöllőre, akik Danis János fotóművész kiállítása mellett részt vettek a Szent Mihály Napi hétvégén is.
Bővebben
2013.09.28.
A svéd Tomas Eriksson nyerte a nyolcadik, izsáki négyesfogathajtó Európa-bajnokság szombati maratonhajtó számát, a legjobb magyar, Lázár Zoltán ötödik lett, viszont összetettben továbbra is a negyedik helyről várja a záró napi akadályhajtást.
Bővebben
2013.09.28.
Szombaton délután és este az Erzsébet Királyné Szálloda udvarán és a főtéren folytatódott a Szent Mihály-napi Borhétvége, amikor is bor- és pálinkakóstolók mellett kulturális és gasztronómiai élmények várták a szép számú érdeklődő sereget.

Bővebben
2013.09.28.
A budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban rendezték meg a MOB Hagyományőrző Bizottsága és a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) szervezésében a XV. Nemzetközi Gyűjtőtalálkozót az olimpiai gyűjtők számára. A térítésmentesen látogatható kiállításon több ezer relikvia volt megtekinthető.
Bővebben
2013.09.28.
Szombat délelőtt a 10. sz. cserkészkerülethez tartozó fiatal cserkészek ismerkedtek Gödöllő város nevezetességeivel, például a múzeummal vagy a város szobraival. A gyerekeket a Cserkészfiú szobornál dr. Gémesi György polgármester köszöntötte. Bővebben
2013.09.28.
 Szeptember 27-én, pénteken vette kezdetét az V. Borhétvége Gödöllőn az Erzsébet Királyné Szálloda előtti téren és a belső udvarban, ahol többek között színes programokkal, finom borokkal és különleges pálinkákkal várják a látogatókat vasárnap estig. Bővebben
2013.09.28.
Rangos programsorozatba kapcsolódik be a hét végén Gödöllő. Az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! kulturális rendezvényeinek sorát színesíti a városunkban ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Borhétvége, ami a finom borok mellett hagyományőrző és zenei programokkal, kézműves vásárral és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket a főtéren és az Erzsébet királyné szálloda belső udvarán.
Bővebben
2013.09.28.
Péntek délután ismét társadalmi munkára gyűltek össze Blahán. A Ligeti Juliska utcai játszótéren végezték el a szükséges őszi munkákat, ritkították a növényzetet, valamint a gyerekek segítségével festettek is, tájékoztatta honlapunkat Pecze Dániel alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki eljött és segített. Bővebben
2013.09.27.
"Az első találkozás a tudománnyal olyan részegítő, mint a szerelem." Szerb Antal gondolatának a jegyében szervezték meg országszerte az idei Kutatók Éjszakája fesztivált. A Szent István Egyetem emellett a környezettudatosságot is a zászlójára tűzte igen szerteágazó programsorozatában, aminek eseményein – megkockáztatjuk – sosem látott tömege fordult meg az általános és középiskolásoknak. Bővebben
2013.09.27.
Hármas holland sikert hozott a nyolcadik, izsáki négyesfogathajtó Európa-bajnokság pénteki díjhajtó száma, míg legjobb magyarként Lázár Zoltán a negyedik helyről várja a folytatást. A 27 feladat végrehajtásával a lovak kezelhetőségét, irányíthatóságát és eleganciáját bemutató díjhajtásban kiemelkedett a címvédő holland csapat három tagja. Közülük Theo Timmerman bizonyult a legjobbnak 39,11 hibaponttal az egyéniben címvédő Ijsbrand Chardon, illetve Koos de Ronde előtt.
Bővebben
2013.09.27.
Szeptember 30-án, hétfőn, átépítés miatt lezárják a Rákos-patak Művészetek Háza mögötti hídját. A létesítményt elbontják, és új, a jelenleginek megfelelő szerkezetű, de esztétikusabb, fa korláttal ellátott hidat építenek.
Bővebben
2013.09.27.
Módosította a közterületek használatáról, a közterületek és vásárok rendjéről szóló önkormányzati rendeletét a képviselő-testület. A módosítás október 1-jétől lehetővé teszi, hogy a főtér közterületein hat éves kor feletti személyek a kijelölt nyomvonalon kerékpárral közlekedjenek. Október 5-én átadják a belvárosi kerékpáros nyomvonalat.
Bővebben
2013.09.26.
Gödöllői Királyi Kastély
2013. október 5-13. Bővebben
2013.09.26.
A képviselő-testület szeptember 26-i ülésén elfogadta a város 2013. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről készített beszámolót. Az előterjesztésből két adatot emelünk ki. Iparűzési adóban az első félévben a 2 milliárd 250 millió forintos egész évre tervezett bevétel 46,9 százaléka teljesült. Az adósságkonszolidáció eredményeként az állam 3,1 milliárd forint adósságot vállalt át az önkormányzattól. A 40 százalékos kompenzációt a Pelikán kötvénynél írták jóvá.
Bővebben
2013.09.26.
Eredménytelennek minősítette a József Attila Altató című versét megformáló szoborra kiírt meghívásos pályázatot a képviselő-testület a felkért bíráló bizottság javaslatát elfogadva.
Bővebben
2013.09.26.
Felmérést készít a Pro Urbe Kft., aminek célja új budapesti P+R parkolók minél megalapozottabb telepítése. Aki szívesen megosztja a tapasztalatait és maga is autóval jár rendszeresen Budapestre, válaszaival nagymértékben segítheti a munkát.
Bővebben
2013.09.26.
Gödöllő Város Képviselő-testülete 2002-ben alapította a helyi vállalkozók munkájának elismerésére a "Gödöllő Vállalkozója" díjat. Az idén Józsa Béla, a Józsa Tésztaipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője és Reményi Richárd, a Gödöllői Városi Filmszínház üzemeltetője kapta a kitüntető címet.
Bővebben
  1 / 4 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision