Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírekKeresés:   
2015.01.30.
Meghívó Gödöllő Város Képviselő-testület 2015. február 5-én, 8 órakor tartandó ülésére
Az ülés helye: Városháza I. emeleti tanácskozó terme


Bővebben
2015.01.30.
A hagyományoknak megfelelően emlékeztek ma az 1878. február 1-jén született, 77 éves korában elhunyt olimpikon úszóról, Hajós Alfrédról a gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskolában.
Bővebben
2015.01.30.
Diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat tüntette ki az Országház Kupolacsarnokában csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök. Egyéves Miniszterelnöki Ösztöndíjban részesült a 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért Biológia ezüstérme elismeréseként Fehér Norbert Krisztián egyetemi hallgató, a Gödöllői Református Líceum Gimnázium és Kollégium volt tanulója. Felkészítő tanára Wittmayer Zsuzsanna.

Bővebben
2015.01.30.
Rablás és lopás miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség az ellen a két gödöllői férfi ellen, akik erőszakkal vettek el pénzt osztrák kis falvak plébánosaitól 2012-ben - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t

Bővebben
2015.01.29.
Ha január végére is, de megérkezett a csúszós csapadék Gödöllőre. A közlekedésben fokozott figyelemre van szükség, az utakat, járdákat pedig takarítani kell.


Bővebben
2015.01.29.
Dr. Gémesi György polgármester ma a városházán fogadta a szaúd-arábiai Sherbiny Holdings vezetőit,  Mohammed Sherbiny elnököt, Majed M. Sherbiny-t, a vállalat vezető menedzserét,  Garamvölgyi Balázs nemzetközi üzletfejlesztési igazgatót és dr. Szoboszlay Szabolcs főigazgatót. A napokban jelentették be, hogy a vállalat mérnöki szolgáltató központot létesít Gödöllőn, a Rézgombos Inkubátorházban. A beruházás értéke meghaladja a 150 millió forintot. A vállalat első, nem a Perzsa-öböl térségében megnyíló irodája révén 50 új munkahely jön létre, ahol tapasztalt és frissen végzett mérnököket egyaránt fognak alkalmazni. A város vezetője portálunkat arról tájékoztatta, hogy a vendégek elmondták, jól érzik magukat Gödöllőn és további fejlesztéseket terveznek. Bővebben
2015.01.28.
A gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) kutatói olyan tenyésztési módszert dolgoztak ki, amelynek segítségével növelhető az őshonos sebes pisztrángok aránya a jelenlegi magyarországi pisztrángállományban. A tudósok szerint a sebes pisztráng akár hungarikummá vagy gasztronómiai különlegességé is válhat - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.
Bővebben
2015.01.27.
Elnyerte a szakmai zsűri tetszését, és megvalósításra javasolták Erős Apolka Munkácsy-díjas szobrászművész kis Balázs szobrát, adja hírül a Gödöllői Szolgálat.
Bővebben
2015.01.27.
Dr. Gémesi György polgármester a Gödöllői Szolgálatban megjelent interjúban adott választ azokra a kérdésekre, amelyek a brüsszeli megbízatása megszűnésével kapcsolatban merültek fel az elmúlt napokban. Bővebben
2015.01.26.
Több mint 150 millió forintos beruházást hajt végre Gödöllőn a Sherbiny szaúdi cég. Mérnöki szolgáltató központot létesít Gödöllőn, az ipari és kereskedelmi szolgáltató szaúd-arábiai Sherbiny Holdings, a beruházás értéke meghaladja a 150 millió forintot.
Bővebben
2015.01.25.
Két telt házas koncertet adott Laxenburgban a Gödöllői Szimfonikus Zenekar január 23-24-én. Zenészeink, akik Róbert Dienst polgármester és Susanne Feichtinger meghívására látogattak testvérvárosunkba, itt mutatták be az idei bérletes előadásukon is hallható Osztrák est című programot, amelyet testvértelepülésünk közönsége után a gödöllői zeneszeretők is hallhatnak majd január 31-én, a Művészetek Házában.
Bővebben
2015.01.24.
A gödöllői Magyar Bori énekelt elsőként az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén szombat este az M1 csatornán. A Lead me to heaven szám zeneszerzője Váradi Tamás, szövegírója Ferencz Attila. Bár Bori nem jutott a középdöntőbe, bizonyára még sok sok siker vár rá előadóművészi pályáján! A Dal című versenyre összesen 351 dalt neveztek, közülük 30 jutott be a január 24-én indult élő televíziós showműsorba. Fotó: MTVA/Penziás Nikolett Bővebben
2015.01.23.
A gödöllői rendőrök állampolgári bejelentés alapján jelentek meg egy 29 éves férfi gödöllői lakásán, ahol a házkutatás során kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak, írja a police.hu.
Bővebben
2015.01.23.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) a városi önkormányzatok által elkészítendő, fejlesztési szemléletű, középtávot (legalább 4, legfeljebb 10 éves időtáv) átfogó dokumentum, amely főként az Európai Unió által rendelkezésre bocsátott források felhasználását készíti elő.
Bővebben
2015.01.22.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából csütörtökön este, a Művészetek Házában megrendezett ünnepségen dr. Horváth Zoltán, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének vezetője és a Levendula Galéria kapta meg az idei Gödöllő Kultúrájáért Díjat, amiket a város képviselő-testülete ítélt oda. Az okleveleket dr. Gémesi György polgármester adta át Horváth Zoltánnak és Sz. Jánosi Erzsébet galériavezetőnek. Bővebben
2015.01.21.
A „Művészetek Kertje – Gödöllő, 2015” című kulturális tematikus év keretében a gödöllői művészetet és természetet kívánják összekapcsolni kiállítások és szabadtéri rendezvények formájában. A tematikus év munkacsoportja idén is figyelembe veszi a különböző korosztályok igényeit; eseménydús, attraktív, Gödöllő művészeit és természeti kincseit méltó módon bemutató rendezvényeket szervez. A kulturális tematikus évet márciusban nyitják meg.

Bővebben
2015.01.21.
Befejeződtek a nyáron elkezdett munkák az Erzsébet Királyné Szállodában. A fejlesztés során fitneszrészleggel és egy úgynevezett relaxációs szigettel bővült a szolgáltatások köre.
Bővebben
2015.01.21.
A gödöllői vasútállomáson a tervek szerint halad az új váróterem és jegypénztár kialakítása, aminek eredményeként hamarosan megszűnik a jelenleg is üzemelő konténerváró. Az új létesítményt a sínek felőli oldalról közelíthetik majd meg az utasok, az akadálymentesített helyiségben két pénztár fog rendelkezésükre állni. Az átadásra a tervek szerint februárban kerülhet sor.
Bővebben
2015.01.20.
Ismét dr. Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét választotta meg elnökének a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás. A január 20-án megtartott társulási ülésen az elnök mellett a korábbi alelnök is megkapta a bizalmat a további munkához, a tisztséget ismét Hatvani Miklós, Isaszeg polgármestere töltheti be. A pénzügyi- és ellenőrző bizottság elnökének Holló Ilonát, Zsámbok, tagjainak pedig Rimóczi Sándort, Nagytarcsa, és Sziráki Szilárdot, Valkó polgármesterét választották meg.
Bővebben
2015.01.19.
Haditechnikai eszközök mozgása várható az elkövetkező napokban a Gödöllő-Tata közötti útvonalon, adta hírül a Honvédelmi Minisztérium.
Bővebben
2015.01.19.
Több mint ötven tő, kábítószer előállítására alkalmas kannabiszt (vadkendert) találtak a gödöllői rendőrök egy csömöri családi ház padlásterében. Az ingatlan tulajdonosát őrizetbe vették – tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
Bővebben
2015.01.18.
Dr. Horváth Zoltán, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének művészeti vezetője és a Levendula Galéria részesül az idén a Gödöllő Kultúrájáért Díjban, a városi önkormányzat kitüntetésében. Az elismeréseket a Magyar Kultúra Napja alkalmából adják át január 22-én 18 órakor a Művészetek Háza színháztermében.
Bővebben
2015.01.16.

A gödöllői Régió Plusz Televízió is támogatást nyert a Magyar Média Mecenatúra program pályázatán. Két tucat közösségi tévének, rádiónak ítélt meg összesen 137,1 millió forintnyi működési támogatást a médiatanács. A pályázatnak köszönhetően a támogatott helyi és körzeti médiumok idén zökkenőmentesen tudják szolgáltatásukat nyújtani a vételkörzetükben élők számára.

Bővebben
2015.01.16.
Az elfolyó homok csöndje címmel nyílt kiállítás Finta Edit festő- és grafikusművész alkotásaiból a Művészetek Háza rendezvény- és kiállítótermében január 15-én.  A székelyföldi születésű, de 1990-óta Budapesten élő művész munkáit már  nem először láthatja a gödöllői közönség. A tárlatot Őriné Nagy Cecília művészettörténész nyitotta meg, s február 11-ig láthatja a közönség.
Bővebben
  1 / 2 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision