Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2006.07.02 22:03
Idősek otthona épülhet Incsőn

Elfogadta a képviselő-testület a Gödöllő-Máriabesnyő, Incsői lakópark terület szabályozási tervének és helyi építési szabályzatának módosítását. Az előterjesztés innen tölthető le.

Az Első Hazai Lakópark Építő Rt. még 1998-ban készíttetett az egykori Incsői fatelep területére egy rendezési tervet, melyet 2004-ben módosítottak. A terület ennek megfelelően épült ki, úthálózata és közmű hálózata szintén megvalósult. Több családi ház és egy többlakásos sorház felépült, összességében a telkek 60 %-át építették be eddig, de az építkezések folyamatosan zajlanak a területen.

A mostani szabályozási terv módosítás koncepcióját egyrészt a lakáspiac telítettsége, másrészt az időskori gondozás iránt megjelenő növekvő igény indokolta. Ez késztette a befektetőket arra, hogy a terület egy bizonyos, még beépítetlen része övezeti előírásainak módosításával lehetővé tegyék egy idősek otthona megvalósítására alkalmas ingatlan-együttes kialakítását.

A módosítási igény az eredeti tervet alapjaiban nem változtatja meg. Az eddigi terület-felhasználási egységek változatlanul maradtak a terv során. Ahhoz azonban, hogy a beruházás megvalósulhasson a tervnek elengedhetetlen a területre vonatkozó övezeti előírások olyan módosítása, amely lehetővé teszi egy ilyen típusú és léptékű épület tervezését.

A változtatni kívánt területen kívül található többi övezetet újraszabályozás nélkül, a ma hatályos előírásoknak megfelelő jelkulcsok szerint aktualizálják.

A már megvalósult beruházásokat a jelenlegi módosítás nem befolyásolja kedvezőtlenül, csak egy olyan funkció megvalósulását segíti elő, ami a beruházó számára a terület kedvezőbb hasznosítását jelenti.

A tervdokumentáció átesett a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő egyeztetéseken, a lakosság lakossági fórumon ismerhette meg, ellene lényeges kifogás nem merült föl. A tervet az Első Hazai Lakópark Építő Rt. finanszírozta.Látogatottság: 2790
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision