Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2007.04.12 11:05
Idén Hágában, jövőre Gödöllőn – Testvérvárosok találkozója

Hágában tartották a holland-magyar testvérvárosok vezetőinek találkozóját, melyen a kapcsolatok megújításáról, további lehetőségeiről tanácskoztak a polgármesterek. A találkozót az a szervezet hívta össze, amelynek feladata holland részről a testvérvárosi kapcsolatok koordinálása. 

Gödöllő mellett hazánkban több település is büszkélkedhet holland testvérvárossal. Ezek a kapcsolatok többségükben még a kilencvenes évek elején jöttek létre, amikor Hollandia intenzíven támogatta az újjászülető magyar demokráciát. Egy részük ma is jól működik, bár hazánknak az Európai Unióba való belépésével lanyhult a kezdeti lelkesedés. A mostani egyeztetésen magyar részről a Gödöllőt képviselő dr. Gémesi György mellett Pápa, Keszthely, Hódmezővásárhely és Nagykőrös polgármestere valamint a holland testvértelepülések vezetői vettek részt, s bekapcsolódott a munkába több holland város képviselője is.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a jó lehetőségek vannak a kapcsolatok további erősítésére. Megállapították, hogy a jövőben a közös pályázatok, az ifjúsági, a kulturális, a civil szféra, valamint energetikai területen lehetnek ígéretesek a holland-magyar testvérvárosi együttműködések. Megállapodtak abban, hogy jövő májusban egy nagyszabású konferencián tekintik át a lehetőségeket, aminek Gödöllő ad majd otthont.

Holland testvérvárosunkkal Wageningennel azonban addig is intenzív marad Gödöllő kapcsolata. Városunk képviseletében legközelebb májusban, a győzelem napi ünnepségekre látogat ki egy delegáció, majd ősszel mi látjuk vendégül a tőlük érkezőket.Látogatottság: 2331
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision