Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2010.09.21 22:15
Elismerése a városi szociális ellátásnak
Nyomtatható verzió

Gödöllőn kiemelt figyelem kíséri a szociális gondoskodást. A városban külön szervezetek foglalkoznak a szociálisan nehéz helyzetbe került személyek megsegítésével, az otthoni vagy intézményi gondozásra szorulók ellátásával, és az elmúlt években sikerült
teljeskörűen megoldani a hajléktalan ellátást is. Ezeket a munkákat a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodája koordinálja. Az iroda munkáját nemrég vizsgálatnak vetették alá, amely rendkívül pozitív eredménnyel zárult.


Az ellenőrzés a pénzbeli ellátások megállapításának, bizonylatolásának rendjére, az előírásoknak történő megfelelőségére, a gyakorlati alkalmazásra és a rendszer zártságára terjedt ki. Ennek során áttekintették a különböző jogcímeken folyósított segélyeket és támogatásokat, valamint azokat a helyi rendeleteket, amik a szociális törvény és a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló jogszabály által az önkormányzat hatáskörébe utalt feladatokra vonatkoznak.
A lezárult vizsgálat példaértékűnek nevezte, hogy a nyilvántartás rendkívül pontos, az adatokat havonta és negyedévenként is összesítik, s így bármikor naprakész adatok állnak az iroda, illetve a hivatal rendelkezésére.
Szintén elismerést kapott az a gyakorlat, ami szerint a Népjóléti Iroda, a Költségvetési Iroda, valamint a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálat között rendszeres, havi egyeztetés van a pénzügyi teljesítésekkel kapcsolatban, valamint az is, hogy az irodán speciális helyi nyomtatványokat vezettek be, amelyek segítik a gyors és naprakész nyilvántartást.
Az összesítés szerint a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodájának feladatellátása teljes mértékben megfelel a helyi szabályozásnak, színvonala pedig példaértékű.


Látogatottság: 1986
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision