Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2011.09.25 09:32
Őszi szarvasgomba fesztivál Gödöllőn
Nyomtatható verzió

Egykoron - jó száz esztendeje - nagyhatalomnak számított hazánk, ha a szarvasgombáról volt szó, ám az ínyenc lakomák csúcsának bizonyult illatos csemege lassan feledésbe merült. Gödöllőn október 1-jén és 2-án őszi szarvasgomba ünnepet tartanak: a rendezvényt 2010-ben hívta életre hagyományteremtő céllal a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület. A gombászás híveit az Erzsébet királyné Szállodába és a város megújult főterére várják.


Gödöllőn mindig is fontos szerepet játszott a szarvasgomba; Ferenc József, Erzsébet királyné, de már Mária Terézia is fogyasztotta. Most ismét itt élesztik fel ennek a különleges fűszernövénynek a hagyományát.
Hazánkban jelenleg 160 szarvasgombafajt tartanak nyilván, ám ebből csak hat-nyolc alkalmas emberi táplálékul. Érdekesség, hogy minden évszaknak megvan a saját szarvasgomba fajtája, így ezt a különlegességet szinte mindig be lehet szerezni.
Mindent megtudhatnak a magyar különlegességnek számító homoki szarvasgombáról, amiből még desszertet is készítenek. Találkozhatnak az első magyar, szarvasgombás termékeket gyártó cég képviselőjével, s az avarban az illatos finomság után kutató kutyákat is megcsodálhatják a Gödöllőre látogatók.
Az ínyencek sem csalódnak: a földben rejtőző különlegességgel ízesített ételekből kóstolót is tartanak a szervezők. S míg a szülők ízélményeket szereznek, a kicsikre gyerekprogramok várnak.
Természetesen a szarvasgombás étkek mellett gondoltak azokra is, akik megszomjaznak, így a szarvasgomba fesztivál mellett társrendezvényként borfesztivált is tartanak, ahol a látogatók megismerkedhetnek valamennyi borvidékkel, és meg is kóstolhatják az ott készített nedűt.


Látogatottság: 3397
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision