A szervezők célja, hogy a szarvasgomba kultúráját ápolják, tovább vigyék, hiszen ez Magyarországon az elmúlt évtizedekben feledésbe merült.
Az ősz erre kiválóan alkalmas, hiszen ekkor érik be a legtöbb szarvasgombafaj, tehát a rendezvényen a magyar szarvasgomba fajokat ismerhetik meg az érdeklődők, így a nyári szarvasgombát is, aminek Magyarország az egyik legnagyobb "előállítója".
A Bor – Szarvasgomba Ünnep nem csak gasztronómiai esemény, hanem szakmai találkozó is, ahol bemutatkoznak a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik, a magyar szarvasgombás termékeket gyártó cégek és kiskereskedők, bemutatkoznak a magyar szarvasgomba ültetvények.
A szervezők gyermekfoglalkozásként gyermek szarvasgombászokat képeznek ki, akik remélhetőleg tovább viszik ezt a csodálatos mesterséget.
A szarvasgombás finomságok mellett természetesen lehetőség nyílik borkóstolásra is.
Október utolsó hétvégéjén igazi gasztro élmény várja a Gödöllőre látogatókat.