Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Önkormányzati hírekKeresés:   
2013.03.22 14:43
Megnyílt a Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek 23. Országos Találkozója
Nyomtatható verzió

Dr. Gémesi György polgármester pénteken megnyitotta a Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek 23. Országos Találkozóját a királyi kastély lovardájában. Az eseményen részt vett dr. Szili Katalin és Schiffer András országgyűlési képviselő is. 


Vasárnapig több mint hatvan zöld civil szervezet környezetbarát termékeivel, kiadványaival és tanácsaival várja folyamatosan a betérőket. A szakmai programokkal párhuzamosan környezeti filmeket vetítenek biodiverzitás, “zöldköznapok” - fenntartható háztartás és élelmiszer önrendelkezés témakörökben. Szombattól a Művészetek Házában a Víz Világnaphoz és a Meteorológiai Világnaphoz kapcsolódó rajz- és fotókiállítás várja az érdeklődőket. A szervezők a családok számára játszóházzal, gyermekmegőrzővel is készülnek.
Aki pár óra alatt szeretné magát képbe hozni valamely ismert és fontos témában, annak érdemes átnéznie a programot, ugyanis a találkozó nagyobb előadásai, vagyis a plenáris ülések hazai közéleti kérdéseket is feszegetnek.
Pénteken 13 órakor a Királyi Kastélyban kezdődtek a plenáris ülések, melyek témái közt szerepel a hazai pártok környezetvédelmi jövőképe a parlamenti pártok képviselőivel, a “Zöld új generáció” - a környezeti nevelés szerepe az oktatásban. Délután és este szó lesz az atomenergiáról és a hazai földszabályozásról is. A napot táncház zárja.
Szombat délelőtt 26 különböző témában szekcióülésekkel folytatódik az OT programja. A szekciókon valóban mindenki megtalálhatja majd az őt érdeklő témakört: lesz szó az élelmiszer-önrendelkezésről, a Gödöllőn igencsak releváns elővárosi közlekedésről, a légszennyezésről és az élőfalvakról, a sarkvidék és az erdők védelméről, a fogamzásgátlás jelentőségéről a globális problémákkal szembeni küzdelemben, és sok minden másról is.
Vasárnap délelőtt az “EU alapok 2013-20: milliárdok nyomában” c. plenárissal folytatódik a program, melyen a következő Európai Uniós költségvetési ciklus terveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Végül a közös állásfoglalások elfogadásával zárul a 23. OT.


 (c) Tatár Attila felvételei


Látogatottság: 1387
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision