Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Önkormányzati hírekKeresés:   
2013.06.27 19:00
Mária-kert és Erzsébet Udvar
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület a barokk Mária oszlop körüli 413/13 hrsz-ú területet Mária-kertre, a 403 hrsz-ú volt községháza, mai Erzsébet Királyné Szálloda belső udvarát Erzsébet Udvarra nevezte el.

A képviselő-testület az idei költségvetésben döntött a Szabadság tér dél-nyugati, Mária oszlop körüli parkrészének megújításáról, hogy folytassa a 2011-ben elindított, élhető városközpont megteremtését célul kitűző Főtér-programot.

A kivitelezést a Lyra Flóráé által készített tájépítészeti kiviteli tervek alapján a közbeszerzési eljáráson nyertes Attraktív Kert Kft. április 18-án kezdte meg. A munka az egykori „Rézgombos-ház" helyén épült új épület építési munkáival párhuzamosan zajlott, megújítva a térrész teljes zöldfelületét: a parkterület új növényekkel, fákkal gazdagodott, teraszos kialakítású tereprendezés, díszburkolattal ellátott gyalogos sétányok épültek, pihenőterületek kerültek kialakításra. A térrész kialakításában meghatározó volt, hogy a barokk műemlék Mária-oszlop jelentőségéhez illő hangsúlyt és méltó környezetet kaphasson, ezért a parkrendezés során a korábban megvilágítatlan szobor díszkivilágítást is fog kapni.

A kastély műemlék kapuoszlopainak tengelyében álló szobor megújult környezetével immár egy összefüggő, a Kastélytól a Főtérig húzódó igényesen kialakított térsor alakul ki. A megújított parkterületen a kivitelezők az utolsó simításokat végzik, ünnepélyes átadása szombaton 10 órakor lesz. A megújult parkrészt a Mária-oszlop jelentőségét kiemelve nevezték el Mária-kertnek.

Az Erzsébet Királyné Szálloda Dózsa Gy. út és a Szabadság tér sarkán álló épületének belső udvara közhasználat számára megnyitott terület, amit a városlakók mintegy a Főtér meghosszabbításaként használhatnak, számos rendezvénynek adva teret. A használat szempontjából előnyös az udvar külön megnevezése, így a jövőben az Erzsébet Udvarként válik ismertté. Névadó ünnepsége szombaton 11 órakor kezdődik.Látogatottság: 1590
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision