Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.12.20 23:24
Gábor Dénes-díjat kapott Dinnyés András és Szabó Ervin József
Nyomtatható verzió

A Szent István Egyetem két munkatársa, Dinnyés András állatorvos és Szabó Ervin József gépészmérnök is átvehette a Parlamentben a holográfia felfedezőjéről, a fizikai Nobel-díjat is kiérdemlő tudósról elnevezett Gábor Dénes-díjat.

A díjat minden évben a jelentős tudományos, műszaki-szellemi alkotást létrehozó, kiemelkedő teljesítményű, innovatív kutató, fejlesztő, feltaláló, oktató szakembereknek ítélik oda. Az idei kitüntetettekkel együtt eddig 177-en kapták meg az elismerést.

Gábor Dénes-díjat vehetett át Dinnyés András állatorvos. A Szent István Egyetem professzorának egyebek mellett a testi sejtek genetikai újraprogramozásában elért tudományos munkásságáért, a sejtmag-átültetéses klónozás hazai módszerének meghonosításáért, a betegspecifikus őssejtek, szívizomsejtek és idegsejtek előállítási technológiájának kidolgozásában nyújtott alkotó közreműködéséért ítélte oda a kuratórium a díjat. Az indokolás szerint a testület Magyarország egyetlen sejtmag-átültetéses klónozó csoportjának megszervezését és a tudományos utánpótlás nevelésében elért sikereit is díjazta.

Gábor Dénes-életműdíjat kapott továbbá Szabó Ervin József gépészmérnök, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense. A kutató a különböző mezőgazdasági gépek kialakítása és fejlesztése terén nyújtott, több mint fél évszázados sikeres alkotó tevékenységéért, valamint a fiatalok oktatásában, az egyetemi jegyzetek, tervezési segédletek és tankönyvek kidolgozásában vállalt szerepéért részesült az elismerésben.



Látogatottság: 1483
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision