Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2014.01.22 20:51
Szabadkai művészek kiállítása nyílt Gödöllőn
Nyomtatható verzió

Vendégünk, Szabadka címmel nyílt meg a Levendula Galéria kiállítása január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a Művészetek Háza kiállítótermében. A csoportos képzőművészeti kiállításon a délvidéki város alkotói mutatkoznak be a gödöllői közönségnek.


A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntőt. Kijelentette, a Levendula Galéria és a Szabadkai Városi Múzeum közötti együttműködés új felületet nyitott Gödöllő határon túli magyar településekkel való kapcsolatában.
A tárlatot Kerényiné Bakonyi Eszter, a Gödöllői Városi Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki emlékeztetett rá, a Levendula Galéria és a szabadkai múzeum közötti kapcsolat a múlt évben a Gödöllői Városi Múzeum által megrendezett „Szecessziós Városok” című konferenciához kötődik, az akkori találkozásnak köszönhetően a múlt évben a gödöllői művészek mutatkozhattak be Szabadkán, most pedig városunkban ismerhetik meg a külhoni alkotók munkáit. Mint mondta, bár a két városban a szecesszió más-más módon van jelen, mégis lehetőséget teremt az egymásra találásra.
A megnyitóbeszéd után kiállítást rendező Kern Sólya Mária polgármesteri tanácsos, a szabadkai delegáció vezetője és Olga K. Ninkov, a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze mondtak köszönetet a kiállítás megszervezéséért. Hangsúlyozták, nem csak az nagy öröm számukra, hogy a szabadkai művészek munkáit bemutathatják, hanem a gödöllői részéről megtapasztalt várakozás, és szeretet, amivel fogadták őket.  
A huszonhárom művész munkáit február 20-ig láthatják az érdeklődők.  A megnyitót Juniki Spartakus és Lázár Bíborka hegedűjátéka tette még emlékezetesebbé.


 

 (c) Korondi Judit felvételei


Látogatottság: 1331
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision