Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2014.06.16 13:13
Gémesi György és Vécsey László találkozója a városházán
Nyomtatható verzió

Gémesi György polgármester meghívta Vécsey László országgyűlési képviselőt a város és a képviselő jövőbeni együttműködését érintő megbeszélésre. A találkozóra a Gödöllői Polgármesteri Hivatalban került sor, melyen részt vett az érintetteken kívül Tóth Tibor és Pecze Dániel alpolgármester, Simon Gellért, a Fidesz helyi elnöke és Molnár Árpád, Vécsey László munkatársa.


A felek egyetértettek abban, hogy a bizalom kell legyen az együttműködés alapfeltétele. A polgármester javaslatot tett arra, hogy a város érdekében a konkrét programok kapcsán történjen a közös munka. Elsőként azonnali képviselői közbenjárást kért a Kalória Kft. egyetemi étterem üzemeltetési szerződése meghosszabbításának kérdésében a SZIE vezetésénél. A idén augusztusban lejáró szerződés meghosszabbítása nélkül kapacitás hiányában veszélybe kerülhet a városban működő egyházi iskoláknak napi több mint ezer adag ebéd biztosítása.
Gémesi György megkérdezte, hogy az állami beruházásban - az ígéret szerint - megépítendő uszodaprojekt előkészítése milyen stádiumban van, egyben felajánlott a város részéről minden szakmai segítséget. Vécsey László egyelőre semmi új információt mondani nem tudott.
További feladatként merült fel a Gödöllőt elkerülő út, a HÉV-vonal gödöllői részének felújítása, pályázati lehetőségekben való segítség, az autópálya zajvédő falának megépítése, a kastély további felújításának programja. A képviselő megígérte, hogy ezekben a programokban aktívan segíteni fog.
Szóba kerültek a Fidesz helyi képviselői által indított perek, rendőrségi feljelentések, és egy esetleges önkormányzati választási együttműködés is. Vécsey László elmondta, hogy tisztában vannak a helyi erőviszonyokkal, és azt is, hogy egy "kétharmados" párt nem engedheti meg magának, hogy ne indítson képviselőket. Gémesi György jelezte, hogy a választási egyeztetésre a Lokálpatrióta Klub polgármesterjelöltjeként nincs felhatalmazása. Egyetértettek abban, hogy a választások során mindenféleképpen fontos lenne egy akár etikai kódexben is rögzített megállapodás, hogy elkerülhetőek legyenek a 2010-es kampányban történtek.


Látogatottság: 1376
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision