Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.10.15 13:09
Ünnepség a képviselő-testület megalakulásának 25. évfordulóján
Nyomtatható verzió

Gödöllő Város Képviselő-testülete megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a városháza nagytermében október 15-én délelőtt, amire az eddig megválasztott hét testület tagjai kaptak meghívást. A képviselők emléklapot vettek át dr. Gémesi György polgármestertől. Dr. Nánási Éva címzetes főjegyző, dr. Fábián Zsolt volt alpolgármester és Halász Levente képviselő Polgármesteri Ezüstérem kitüntetésben részesültek.




A rendszerváltozáskor kialakított, konszenzuson alapuló kétpólusú politikai berendezkedés egyik pillérét létrehozó önkormányzati választás első fordulóját 1990. szeptember 30-án, a másodikat két héttel később tartották. A képviselő-testület alakuló ülésére Gödöllőn október 20-án került sor. Akkor választották meg a polgármestert, a következő ciklusokban pedig már közvetlenül a lakosság választott városvezetőt, mondta köszöntőjének bevezetőjében dr. Gémesi György.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok a helyi politika centrumai. A gödöllői testület mindig úrrá tudott lenni a nehézségeken, a közéletben integráló erőként jelent meg. Ennek is köszönhetően munkájával, döntéseivel hozzá tudott járulni ahhoz, hogy Gödöllő polgárainak nyugodt otthonává váljon. Fejlődött a gazdaság, az önkormányzati intézményrendszer és a települési infrastruktúra. A város jól gazdálkodott kulturális örökségével, értékőrző és értékteremtő módon működött.  

Dr. Nánási Éva címzetes főjegyző a maga és a hivatal nevében köszönetet mondott minden ciklus minden testületének és képviselőjének. Kiemelte, hogy Gödöllőn a testület, mint helyi politikai döntéshozó és a hivatal, mint szakmai döntés előkészítő és a döntéseket végrehajtó szervezet kivételes harmóniában tudott együtt dolgozni. Ez a közigazgatásban olyan érték, ami, ha megvan, látványos eredményeket hozhat a településnek.

Érdekesség, hogy a képviselő-testület ezen a napon a városháza felújítását megelőzően az utolsó ülését tartotta az első emeleti tanácskozó teremben. Az átépítés időtartama alatt a VÜSZI Kft. Dózsa György úti épületében lesznek az ülések.


Az ünnepségen készült képek itt tekinthetők meg.



Látogatottság: 1194
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision