Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.09.27 23:25
Királyi vonatok - a városi múzeum új kiadványa
Nyomtatható verzió

A Királyi Váróban mutatták be a Gödöllői Városi Múzeum legújabb „ Királyi vonatok” című kiadványát.

A Kerényiné Bakonyi Eszter, a Gödöllői Városi Múzeum igazgatója és Hódi Rezső grafikus művész által készített mesekönyvszerű ismeretterjesztő kiadvány segítségével most a gyerekek is megismerhetik a Királyi Váró történetét, és alapos képet kaphatnak a ma már csak a dokumentumokból ismert egykori királyi vonatokról, amik Ferenc Józsefet és Erzsébet királynét szállították hivatalos és magán utazásaik során. A kalandhoz pedig nem mindennapi vezetőket kapnak, a két kis tündért, Kócost és Copfost.
A délutáni bemutató érdeklődőit azonban nem ők, hanem Schäffer Erzsébet, író, újságíró kalauzolta végig vonatokon, állomásokon, színes történetekkel még tovább fűszerezve mindazt, amit a a vasúti utazásról tudni érdemes, függetlenül attól, király vagy királyné, vagy átlagember-e az utazó.
Schäffer Erzsébet kiemelte, hogy bár a könyv rengeteg információt tartalmaz, mégsem érzi úgy az olvasó, hogy múzeumpedagógiai kiadványt tart a kezében, mivel ezek érdekesek és izgalmasak, valamint egy olyan világba engednek bepillantani, ami egyaránt izgalmas a gyerekeknek és az idősebbeknek. A kalandokhoz pedig csodaszép illusztrációk tartoznak, amelyek a mérnöki pontosságú ábrázolás mellett is hiteles képet nyújtanak Erzsébet királyné és Ferenc József vasúton történt utazásainak körülményeiről.
A Gödöllő Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megjelentetett könyvet a Múzeumi Boltban vásárolhatják meg az érdeklődők.
Látogatottság: 1032
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision