Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.10.25 11:52
Tájékoztatás a Hepatitis „A” típusú megbetegedésről
Nyomtatható verzió

Több Hepatitis „A” típusú megbetegedés fordult elő az elmúlt napokban Gödöllőn és térségében.
Dr. Vörös József, a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya járási tisztifőorvosának tájékoztatása szerint október 18-án jelezte a Fővárosi László Kórház az első megbetegedéseket, s azóta a gödöllői és az aszódi járásban tizenkilenc beteget regisztráltak.A betegség halmozódásának okát és forrását jelenleg is vizsgálják. Bár a sajtóban és a közösségi oldalakon rendszeresen megemlítésre kerül egy bizonyos gödöllői vendéglátó egység, az eddigi vizsgálatok nem támasztják alá, hogy onnan indult volna ki a fertőzés. A tizenkilenc betegből hét, a környékén sem járt soha az adott vendéglátóhelynek. Az intézmény zárva tartásáról nem ők döntöttek, az ugyanis nem volt indokolt.

A betegek jelentős részét már kikérdezték, a kapcsolatok felderítése folyamatban van. Az érintett intézményekben és családokban járványügyi intézkedéseket rendeltek el (fertőtlenítést, stb.), a a kontaktokat védőoltásban részesítették.
Gödöllőn eddig négy iskolában fordult elő megbetegedés, összesen hat gyermek kapta meg a fertőzést. A betegek állapota kielégítő.

Dr. Vörös József elmondta, a fertőző májgyulladás széklet útján terjed, alapos kézmosással, normál személyi higéniával megelőzhető.  Az „A” típusos fertőzés egyébként enyhe lefolyású, szövődmény nélkül gyógyul és egész életre szóló immunitást ad. A hazai lakosság idősebb részének jelentős százaléka már átesett ilyen fertőzésen akár anélkül is, hogy erről egyáltalán tudna.
Látogatottság: 949
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision