Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.10.31.

A Szent István Egyetem kancellári tisztségére kiírt pályázat eredményesen zárult,  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Figler Kálmánt, az egyetem gazdasági főigazgatóját nevezte ki az új tisztségre. A 21 egyetemre és főiskolára kinevezett kancellárok november 15-től kezdhetik meg munkájukat, adta hírül ma az MTI.

Bővebben
2014.10.30.
Gödöllő város önkormányzata ma este halottak napi megemlékezést tartott az I. és II. világháborús emlékműnél, ahol emlékműsorral és koszorúzással tisztelegtek a két világháborúban elesett áldozatok emléke előtt.
Bővebben
2014.10.30.
A Volánbusz Zrt. 2014. november 3-ától (hétfő) Gödöllőn a Haraszti ipari területen dolgozók eljutásának érdekében, az önkormányzat megrendelésére új autóbuszjáratokat indít 12-es vonalszámmal munkanapokon, napi két alkalommal az autóbusz-állomás és a Haraszti út között.
Bővebben
2014.10.30.
Gödöllő Város Önkormányzata október 30-án 17 órakor halottak napi megemlékezést tart a Szabadság téri I. és II. világháborús emlékműnél, ahol emlékműsorral és koszorúzással tisztelgünk a két világháborúban elesett áldozatok emlékének.
Bővebben
2014.10.30.
A Dózsa György úti temetőben november 1-jén (szombaton) és november 2-án (vasárnap) a kapuügyelet 7 órától 20 óráig tart, de a kiskapukat éjszakára sem zárjak be.
Bővebben
2014.10.29.
Fodor László, a Fréderic Chopin Zeneiskola művésztanára kapta idén a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány díját és emlékplakettjét. Az elismerést hagyományosan október 29-én, a Körösfői-Kriesch Aladár születésének évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés keretében adták át.
Bővebben
2014.10.27.
Fáklyaként égetik el a magyar-szlovák gázvezetékből egy technológiai folyamat során kiszorított mintegy 200 ezer köbméter szennyezett gázt Szadánál, az előre bejelentett "fáklyázás" sokakban riadalmat keltett - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő este az MTI-vel.
Bővebben
2014.10.26.
Október 29-én Körösfői-Kriesch Aladár születésnapja alkalmából adják át a Körösfői-Kriesch Aladár Emlékplakettet. A program 17 óra 30-kor a Gödöllői Városi Múzeum előtt kezdődik, ahol megemlékezés és koszorúzás lesz a festőművész portrészobra előtt. Ezután 18 órakor a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében kerül sor a díjátadó ünnepségre. Az elismerésben idén Fodor László művésztanár részesül. Bővebben
2014.10.26.
Tűzoltók dolgoztak Gödöllőn, ahol kigyulladt egy több mint 300 négyzetméteres lakóház október 25-én este. A tűzoltók csak többórás munkával tudták megfékezni a lángokat. MTI Fotó: Lakatos Péter
Bővebben
2014.10.24.
Liszt Ferenc egyházzenei kórusművei csendültek fel a XIII. Liszt Fesztivál nyitó hangversenyén a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában október 24-én. Az est folyamán a Gödöllői Szkólatábor énekkarának előadásában, hangszerkísérettel, valamint zongora változatban szólaltak meg a zeneóriás művei. A kórust orgonán Farkas Domokos kísérte, harmóniumon és zongorán Balogh Piusz közreműködött. A Gödöllői Szkólatábor kórusát Bubnó Tamás vezényelte.
Bővebben
2014.10.22.
A képviselő-testület alakuló ülésének befejezését követően az esemény résztvevői zenés irodalmi  összeállítást tekintettek meg a Művészetek Házában, amivel az 1956-os forradalomra emlékeztek. Ezután a Szent István Egyetem volt Tanárképző Intézetének udvarában koszorúzták meg az ott felállított kopjafát. Hagyományos megemlékezések voltak a Dózsa György úti temetőben a forradalom gödöllői áldozatainak, ifj. Kiss Antalnak és Balázsovich Andrásnak a sírjánál.  
Bővebben
2014.10.22.
A városi képviselő-testület ma délután a Művészetek Háza konferenciatermében tartotta alakuló ülését. Az eseményen dr. Szőke Pál, a Helyi Választási Bizottság elnöke tett jelentést az önkormányzati és nemzetiségi választás végleges eredményéről, majd átadta a megbízóleveleket dr. Gémesi György polgármesternek és a 14 önkormányzati képviselőnek. Az ülés a képviselők, majd a polgármester eskütételével folytatódott. Ezután dr. Gémesi György mondott köszöntőt. A képviselők egyhangúlag megválasztották a Jogi és Ügyrendi Bizottságot, módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Ezt követően a polgármester előterjesztésére titkos szavazáson, 12 igen és 1 nem szavazattal, valamint 2 tartózkodással főállású alpolgármesterekké választották Pelyhe József képviselőt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) és nem képviselő szakemberként Gyenes Szilárdot, a Zöld Híd Régió Kft. ügyvezető igazgatóját, társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották Pecze Dániel képviselőt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub). Az alakuló ülésen az is elhangzott, hogy Tóth Tibor eddigi alpolgármester harmadik gyermekének születése előtt áll, ezért nem vállalta a következő ciklusra szóló megbízatást. Az eseményen részt vett  Vécsey László, a gödöllői választókerület országgyűlési képviselője.
Bővebben
2014.10.21.
Somogyvári Zsóka kozmetikus és fotós fényképeiből nyílt ma kiállítás Gödöllőn, a városháza földszinti nagytermének előterében. A kiállított sok képet és alkotójukat az érdeklődők sokasága tisztelte meg figyelmével.
Bővebben
2014.10.21.
Gödöllőn állították forgalomba ma a MÁV-START különvonaton a Királyi Váró elé gördült két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsiját, melyek 2014. október 22-étől kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat. Az ünnepségen Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, a vasút életében fontos eseményekért gyakran Gödöllőre, a Királyi Váróba kell utazni, amely kellemes hely és jó házigazda. Az eseményen részt vett dr. Gémesi György polgármester és Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.
Bővebben
2014.10.21.
2014. október 13-án és 14-én a NÉBIH ÁDI pozitív eredményű virológiai vizsgálatai alapján két Csongrád megyei kislétszámú szarvasmarha állományban megállapításra került a kéknyelv betegség. Ezért a kitörések körüli legalább 100 km sugarú kör által határolt területre védőkörzet, továbbá a védőkörzet körüli 50 km széles sáv területére megfigyelési körzet került elrendelésre a NÉBIH ÁÁI által.
Bővebben
2014.10.20.
Meghívó Gödöllő Város Képviselő-testülete október 22-én, 16 órakor tartandó alakuló ülésére
Az ülés helye: Művészetek Háza földszinti konferenciaterme

Bővebben
2014.10.19.
Gödöllőn és Nagykátán a falopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények felderítése érdekében, míg Dunakeszin a körözött gépjárművek, veszélyes szállítmányok és az illegális migráció kiszűrése céljából akcióztak a rendőrök, közölte a police.hu.
Bővebben
2014.10.18.
A 12 éve alakult Arpeggio Gitárzenekar ismét szép hangversenyt adott Gödöllőn, a Szentháromság templomban. A szombat esti koncert legjelentősebb műsorszáma Szokolay Sándor Históriás képek című zeneművének gödöllői bemutatója volt. Közreműködött Balogh Myrtill (szoprán).
Bővebben
2014.10.18.
Az ez évi adatok alapján bebizonyosodott, hogy Nógrád északi részén, illetve a Heves megyével szomszédos területeken megtelepedett az európai barnamedve (Ursus arctos arctos).

Bővebben
2014.10.18.
  Október 18-án a „Mesterek, Műhelyek” c. sorozat keretében új kiállítás nyílt a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben (GIM-Ház), melyen Fekete György, Kossuth-díjas belsőépítész és Schrammel Imre, Kossuth-díjas keramikusművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők Bővebben
2014.10.18.
Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere belgiumi testvérvárosunkban, Turnhoutban ma hivatalos látogatáson – többek között - baráti szerződést írt alá Turnhout testvérvárosával, a bajorországi Hammelburggal, amelyet Armin Warmuth polgármester képviselt.
Bővebben
2014.10.17.
Pénteken este nagy sikerű, fantasztikus hangulatú jazzkoncertet adott a gödöllői városházán a nemrég alakult, de rövid idő alatt is komoly népszerűségre szert tett Balogh Quartet.
Bővebben
2014.10.17.
Gödöllőn rendezték meg az olimpiai iskolák igazgatóinak szakmai konferenciáját október 17-én. A Magyar Olimpiai Akadémia szervezésében a városházán megtartott tanácskozás házigazdája a Hajós Alfréd Általános Iskola volt. A megnyitón Pecze Dániel alpolgármester mondott köszöntőt.
Bővebben
2014.10.15.
Gödöllő városa tisztelettel és szeretettel meghív minden érdeklődőt az új képviselő-testületének alakuló ülésére, amire október 22-én, szerdán 16 órakor  a Művészetek Házában kerül sor. Bővebben
  1 / 3 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision