Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2012.05.31.
Az önkormányzatok életében nagy a bizonytalanság: a településvezetők a világos feladatrendszert és a jövőbeli forráselosztás pontos meghatározását hiányolják. Gémesi György a Rádió Orient műsorában az új önkormányzati struktúra jövőképének hiányát emelte ki. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke elmondta, a települések egy szakember által vezetett járási hivatalt szeretnének, amelyben szerepet kapnak a korábbi önkormányzati alkalmazottak. Gémesi emellett a Gödöllőn megrendezett szakmai konferenciákról és az uniós vizsgálat eredményéről is beszámolt. Bővebben
2012.05.31.

Magyarországról és a határon túlról mintegy ötszáz polgármester részvételére számít a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a magyar polgármestereknek az idén kilencedik alkalommal, Gödöllőn megrendezendő világtalálkozóján – jelentette be Péterfi csaba, a város önkormányzatának kommunikációs igazgatója. A június 29. és 30. között a királyi kastély lovardájában tartandó tanácskozáson a polgármestereket leginkább érdeklő témákról lesz szó.

Bővebben
2012.05.30.
Tisztelt Gödöllői Polgárok!
Gödöllő Város Önkormányzata Gödöllő Vállalkozója díjat adományoz azoknak a köztartozással nem rendelkező egyéni vállalkozóknak, társas vállalkozások személyesen közreműködő tulajdonosainak, illetve vezető tisztségviselőinek, akik olyan tradicionális, illetve modern ipari, szolgáltatási tevékenységet folytatnak, amely a város gazdasági életében, a lakosság ellátásában tartósan kiemelkedőnek és színvonalasnak minősül, illetve jelentős eredményeket értek el a város fejlődését, szolgáltatásainak bővítését célzó vállalkozási tevékenységeikkel. Bővebben
2012.05.30.

Az élhetőség építészeti, közlekedési és településfejlesztési feltételeiről a III. Élhető Városok Konferencián

Bővebben
2012.05.30.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint június 2-án 0:00 órától augusztus 21-én 24:00 óráig pályaépítési munkálatok miatt a vonatok módosított menetrend alapján közlekednek a Budapest Hatvani vonalon.
A módosított menetrend hirdetménye innen tölthető le. Bővebben
2012.05.29.
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, valamint a 31 Komárom-Esztergom megyei független településvezetőt tömörítő „Polgármesterek a Falukért” Egyesület. A két szervezet meggyőződése, hogy a helyi önkormányzati kérdéskörökben a kölcsönös együttműködés, annak erősítése hatékonyan járul hozzá közös célok, tervek megvalósításához, az egységesebb önkormányzati érdek megjelenítéséhez és védelméhez. Bővebben
2012.05.29.

"Tisztelt Lakók! Gödöllő Lakossága!
Értesítjük Önöket, hogy 2012. június 1-jétől július 31-ig a DMRV ZRT. ivóvízvezeték átépítési munkákat kíván végezni a Perczel Mór u. 33-55. hsz. közti szakaszon. Ezért a Perczel Mór utca zsákutca lesz a Hegy utca felől is és a Gerle utca felől is. Átjárást nem tudunk biztosítani!

Bővebben
2012.05.29.

Gödöllő önkormányzata április 21-én, a Föld Napján két részből álló akciótervet hirdetett városunk tisztaságának, gondozottságának és fenntarthatóságának megőrzése és továbbfejlesztése érdekében. Ennek egyik meghatározó eleme a „Tiszta udvar – rendes ház” program.

Bővebben
2012.05.29.
Július 1-jétől tíz egyetemen működhet öt éven át 21, a Magyar Tudományos Akadémia által támogatott kutatócsoport, köztük Gödöllőn, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán a dr. Nagy Zoltán egyetemi docens által vezetett, az ökológiai rendszerek üvegház-gáz forgalmát vizsgáló team. A városunkban működő kutatócsoport idei támogatása 31 millió forint. Bővebben
2012.05.27.

A kellemes idő – egy enyhe záportól eltekintve – hatalmas tömeget vonzott a Főtérre, az idei gyermeknapra, ahol változatos programok várták a kilátogatókat. A nap a Pöttyös futással vette kezdetét, melyen a legtöbb diákot a Damjanich iskola vonultatta fel.
Az eseményen a zenés rendezvények, a bábjátékok, a sportbemutatók, a művészeti csoportok produkciói mellett játszóház, kézműves foglalkozások stb. tették izgalmassá a napot.

Bővebben
2012.05.27.
Jótékonysági koncertet adott a Cavaletta Nőikar május 26-án este a Szentháromság Templomban. A hangverseny bevételét az épülő görög katolikus templom építésére ajánlották fel.  Bővebben
2012.05.26.
Egyedülállónak tekinthető bemutató nyílt május 26-án a Művészetek Házában. A Paradicsom Kulturális Egyesület által szervezett Artventura  környezetvédelmi művészeti kiállítás célja a művészet eszközeivel felhívni a társadalom figyelmét a fenntartható, környezettudatos és egészséges életforma fontosságára.

Bővebben
2012.05.26.
A hagyományos gyermeknap programjai a város főterén zajlanak, vasárnap 9-18 óráig. Bővebben
2012.05.25.
Versenykiírás
A verseny rendezői: a Gödöllői Szövetség a Sportért, a Gödöllői Sport Közalapítvány, Gödöllő Város Polgármesteri Hivatala Bővebben
2012.05.25.

A könyvhét eseményei a megújulásának 10. évfordulóját is ünneplő Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központbana „Best of – best off – Egy este Pécsi Ildikóval” című önálló esttel vette kezdetét május 25-én. 

Bővebben
2012.05.25.

Gödöllő nevezetességeivel és legújabb fejlesztéseivel ismerkedtek a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai május 25-én.

Bővebben
2012.05.25.
Az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának Monitoring Bizottságának delegációja május 23-25. között Magyarországon tartózkodott abból a célból, hogy megvizsgálja a helyi demokrácia, a helyi önkormányzatok helyzetének alakulását, a Helyi Önkormányzati Chartában foglalt értékek, alapelvek érvényesülését. A Bizottság országjelentést készít hazánkról, amelyhez az általa irányadó kérdések mentén folytatott eszmecserét a helyi önkormányzati érdekszövetségek képviselőivel, az állami és önkormányzati feladat-és hatáskörök megosztásáról, az Alaptörvényről, az új Önkormányzati törvényről, a demokratikus alapértékek mentén.
Bővebben
2012.05.25.

Dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora, dr. Szűcs Lajos, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és dr. Köpeczi Bócz Tamás miniszteri biztos május 25-én ünnepélyes keretek között átadták a közel 1,7 milliárd forintos beruházásból megvalósult Műszaki- és Természettudományi Oktatóközpontot városunkban.

Bővebben
2012.05.24.
2011-ben Magyarországon 602 nemzetközi konferenciát rendeztek, ezeken több mint 125 ezren vettek részt. A hivatásturisztikai piac szerkezetét tekintve továbbra is erősen Budapest központú. A legnépszerűbb vidéki helyszínek között Gödöllő, Szeged, Pécs, Debrecen, valamint az előző évhez hasonlóan Eger, Sopron és számos Balaton-parti település szerepelt.
Bővebben
2012.05.23.
Május 21-én megtörtént a munkaterület átadása, és megkezdődött a munka a Lumniczer utcában, ahol a következő hetekben a Rákos-patak hídjának átépítését végzik. Emiatt a területen megváltozik a forgalmi rend.
Bővebben
2012.05.23.

Úgy kellene felállnia januártól a járási rendszernek, hogy a parlament még a törvényt sem hozta meg, emiatt káosz várható, hiszen kevés az idő a felkészülésre – mondta a hvg.hu-nak Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke, aki szerint a járások könnyen politikai irányítás alá kerülhetnek. Gödöllő polgármestere attól tart, zavarokat okozhat az oktatásban szeptembertől, hogy sok helyen azt sem tudják, ki, hogyan működteti az iskolákat.

Bővebben
2012.05.22.

Egyelőre nem tudni, mennyi pénz marad az önkormányzatoknál az iskolák üzemeltetésének finanszírozására – mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke az ATV Start-ban.

Bővebben
2012.05.22.
Ha a pedagógusok és a polgármesterek összefognának, talán egy mindenki számára elfogadható köznevelési törvény születhetne. Bővebben
2012.05.22.

Egy rendkívül izgalmas környezetvédelmi interaktív kiállítást nyitnak meg május 26-án, szombaton 18 órakor a Művészetek Háza konferenciatermében. Az ArtVentura utazó kiállítás az energiatakarékosság, a klímatudatosság és a megújuló energiák felhasználásának jegyében jött létre a fenntarthatóság, a művészet és a fogyatékosok integrációjának hármas jelszavával.

Bővebben
  1 / 4 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision