Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírekKeresés:   
2012.08.30.

Szeptembertől új helyen, a Tessedik Sámuel utcában, a Mezőgazdasági Gépesítési Intézet területén kezdik meg tanulmányaikat az Erkel Ferenc Általános Iskola logopédiai osztályának tanulói.

Bővebben
2012.08.30.
Családja körében köszöntötte 101. születésnapja alkalmából Rozsi Istvánnét dr. Gémesi György polgármester és Halász Levente önkormányzati képviselő augusztus 30-án. Marika néni kedves szavakkal fogadta a jókívánságokat. Bővebben
2012.08.30.

Nem rossz döntés, hogy a kormány mégsem akarja államosítani az egészségügyi szakrendelőket – ezt Gémesi György mondta augusztus 29-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Bővebben
2012.08.29.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Magyar Polgármesterek Világtalálkozója vidékfejlesztés-településfejlesztés szekciójában elkezdett eredményes munka folytatásaként „Önkormányzatok szerepe a Vidékstratégia megvalósításában” címmel konferenciát rendezett augusztus 29-én, Gödöllőn, ahol a Nemzeti Vidékstratégiáról, a kistérségi start közmunkaprogramokról, illetve az önfenntartó települési modellekről hangzottak el előadások.

Bővebben
2012.08.29.
A GAZDANET program indulása lesz a fő aktualitás a Gazdaháló Konferencián, amelyet a Szent István Egyetemen tartanak augusztus 30-31-én. A rendezvény széles körű ismereteket kínál a vidékfejlesztés szereplőinek. Bővebben
2012.08.29.
Kárpát-medencei Főiskolás Tábor kezdődött augusztus 27-én Szentendrén. amit a Rákóczi Szövetség rendez, immár 24. alkalommal. A rendezvényre 21 külföldi és magyar diákszervezet által 110 egyetemistát és főiskolás érkezett. A táborozók egy része augusztus 29-én Gödöllőre látogatott, ahol megtekintették a királyi kastélyt.
Bővebben
2012.08.28.
Szeptember 3-án, hétfőn 10-18 óráig véradás lesz  Gödöllői Polgármesteri Hivatalban. Bővebben
2012.08.28.

Bár az időjárás még a nyarat idézi, csak néhány nap és megkezdődnek a különböző őszi fesztiválok, koncertek, amelyek sorában egyaránt megtalálhatók a könnyedebb kikapcsolódást ígérő rendezvények, komolyzenei programok és családi események. A városi rendezvényeken, a kastély, a Művészetek Háza és a Lázár Lovaspark programjai között minden korosztály talál magának kellemes időtöltést - adja hírül a Gödöllői Szolgálat.

Bővebben
2012.08.26.
Danis Jánosnak ítélték oda idén az Év Fotográfusa címet, az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja pedig a Biatorbányi Fotóklub lett. A kitüntetéseket a Magyar Fotográfia Napja alkalmából vasárnap adták át Cegléden, a Kossuth Múzeum ünnepi rendezvényén.

Bővebben
2012.08.26.
Damjanich János Általános Iskola: augusztus 31., 18 óra
Erkel Ferenc Általános Iskola: augusztus 31., 17 óra
Hajós Alfréd Általános Iskola: szeptember 2., 18 óra (Török Ignác utcai épület)
Petőfi Sándor Általános Iskola: szeptember 1., 10 óra
Montágh Imre Általános Iskola: szeptember 3., 7.45 óra
Török Ignác Gimnázium: augusztus 31., 17 óra
Bővebben
2012.08.26.

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy 2012. augusztus 30-án 08.00 és 13.00 óra között rendezvény miatt a Művészetek Háza teljes parkolóját lezárjuk. Szíves megértésüket köszönjük.

Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft.

Bővebben
2012.08.25.
A gödöllői vasútállomáson szombaton is egymást érték a személy- sebes- és gyorsvonatok; egy szerelvény azonban szinte az egész napot a második vágányon töltötte – ezzel jöttek a MÁV Nosztalgia Kft. gőzfelhős kirándulást ígérő programjának résztvevői. Gőzmozdony helyett azonban a dízelmozdony barátok álma, a Nohab 20-as húzta a csaknem százéves vagonokból álló vonatot. Az utasok a Királyi Váróban és a Királyi Kastélyban folytatták az időutazást. Bővebben
2012.08.25.
A Történelmi Vitézi Rend minden évben megemlékezik vitéz nagybányai Horthy István kormányzóhelyettes, tartalékos repülő-főhadnagy halálának évfordulójáról. A rend meghívására az idén is több szervezet tette tiszteletét a rendezvényen és helyezte el koszorúját a kastélyparkban felállított mellszobor talapzatánál. Bővebben
2012.08.23.
Dr. Gémesi György polgármester köszöntőjével kezdődött csütörtökön a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége gödöllői székhelyű Agrárszekciója által összehívott "Kiadáscsökkentő Konferencia" a városházán. A fórumon elsősorban Pest megyei gazdaságok és termelők képviselői kaptak tájékoztatást az aszálykárok mérséklésének kormányzati lehetőségeiről és szándékairól Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára tolmácsolásában. A politikus elmondta: ha lesz is a nyarat záró csapadék, az már csak az őszi munkákon segít. Bővebben
2012.08.23.
A Híres Hölgyek Gödöllőn program következő hangversenye szeptember 16-án lesz a Királyi Kastély Lovardájában. Erzsébet királyné halálának évfordulóján Mozart: Requiemjét Gál Tamás Liszt-díjas karmester vezényli, nemzetközi versenyeken díjat nyert fiatal szólisták és a Nemzeti Énekkar közreműködésével.
Bővebben
2012.08.23.
A Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltára, valamint Egyetemtörténeti Bizottsága kezdeményezésére a magyar felsőoktatás egyik meghatározó, vezető intézménye jelentőségének, egységének jelképes megjelenítésére Szent István-mellszobor elhelyezését tervezi az építészetileg értékes, látványos gödöllői főépületben.

Bővebben
2012.08.22.

A VOSZ Agrárszekciója a július 26-án rendezett Pest Megyei Aszálykonferenciát követően tett ígéretéhez híven augusztus 23-án, csütörtökön 17 órai kezdettel a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Nagytermében (Gödöllő, Szabadság tér 7.)"Kiadáscsökkentő Konferencia" címmel tartja következő ingyenes szakmai rendezvényét.

Bővebben
2012.08.22.
Augusztus 22-én a hatalmas hőségben a Gödöllői Lokálpatrióta Klub képviselői több száz palack ásványvizet osztottak szét a gyalogosok között a déli időszakban. A vízosztás csütörtökön és pénteken tovább folytatódik. Bővebben
2012.08.22.
Élesen bírálta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke az önkormányzati rendszer átalakítását, amelyet szakmai érveket mellőző politikai akciónak tart.
Bővebben
2012.08.22.
A GAK Kft. és a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának Növénytermesztési Intézete Növénytermesztési aktualitások címmel szántóföldi bemutatót tart szeptember 11-én 9 óra 30 perctől a GAK Kft. Növénytermesztési és Biomassza-hasznosítási Bemutató Központjában (Gödöllő-Szárítópuszta, Béri Balogh Ádám u. 178/1).


Bővebben
2012.08.21.

Végső búcsút vettek Zwack Pétertől, a Zwack Unicum Nyrt. korábbi elnök-vezérigazgatójától, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselőtől kedden Budapesten, a Fiumei úti temetőben, ahol a hamvait tartalmazó urnáját a katolikus egyház szertartása szerint a családi sírhelyben helyezték el. A temetésen részt vett mások mellett Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, Gál Zoltán, az Országgyűlés volt szocialista elnöke, Kuncze Gábor volt belügyminiszter, Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja és Gulyás Kálmán volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő. Megjelent Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Demján Sándor vállalkozó, Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

Bővebben
2012.08.21.

Az ÁNTSZ az ország egész területére II. fokú hőségriasztást rendelt el keddtől péntek éjfélig.

Bővebben
2012.08.21.
  Bad Ischl és Gödöllő volt az a két város, ahol Erzsébet királyné igazán boldognak és szabadnak érezte magát. Az osztrák városban találkozott először unokatestvérével, későbbi férjével Ferenc Józseffel, itt volt az eljegyzése, és itt látta őt utoljára is. Gödöllő pedig a szabadságot, az igazi otthont jelentette a magyar királynénak. Bővebben
2012.08.20.
Szent István a több mint ezer esztendős magyar történelem legkiemelkedőbb alakja, aki lerakta a magyar államiság alapjait, aki korát gondolkodásában és cselekedeteiben megelőzve látta és belátta, hogy nincs más út, csak Európa. Megkereste és sokszor kompromisszumok árán is, de megkötötte azokat a szövetségeket, aminek eredményeképpen Európa részévé, később Európa meghatározó részévé váltunk és ez más nemzetek részéről méltó elismerést és tiszteletet váltott ki – hangsúlyozta dr. Gémesi György polgármester a főtéren hétfő este megrendezett ünnepségen tartott beszédében. Szent István király ünnepén Gödöllőn több ezren vettek részt.
Bővebben
  1 / 3 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision