Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírekKeresés:   
2012.02.29.

Két önkormányzati tömörülés, a MÖSZ és a TÖSZ is üdvözli az OTP döntését, miszerint rögzített árfolyamon törleszthetik frankhiteleiket az érintett önkormányzatok.
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) is üdvözli az OTP Bank által bejelentett árfolyamrögzítéses konstrukciót; utóbbi bízik abban, hogy több pénzintézet is követni fogja a jó példát.

Bővebben
2012.02.29.

A mindennapos testnevelés bevezetésének legjobb gyakorlatai címmel március 6-án, kedden országos konferenciát rendeznek Gödöllőn, a Művészetek Házában a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szervezésében.

Bővebben
2012.02.29.

Az önkormányzatok a területi államigazgatás átalakításában a kormányzat partnerei szeretnének lenni – mondta el a Rádió Orient műsorában Gémesi György. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a társadalmi kontroll és a járási hivatalvezetők szakmai hozzáértésének fontosságára hívta fel a figyelmet. A polgármester a BKV Zrt. problémáinak megoldását a nagyobb fővárosi szerepvállalásban látja.

Bővebben
2012.02.29.
Március 1-jén, csütörtökön dr. Gémesi György lesz a Ma Reggel (MTV) vendége 7.30 és 8.00 óra között. Téma: árfolyamrögzítést kínálnak a devizában eladósodott önkormányzatoknak.
Bővebben
2012.02.28.

Meghívó a képviselő-testület március 1-jén, csütörtökön reggel 8.00 órakor tartandó rendkívüli ülésére. Az ülés helye: Városháza I. emeleti tanácskozó terme

Bővebben
2012.02.28.
Az időszaki kiállítás ez alkalommal Blaha Lujzát állítja a középpontba, akinek városunkkal való kapcsolatába és színészi pályafutásába egyaránt bepillantást enged. A tárlat segítségével az érdeklődők megismerhetik a személyéhez kapcsolódó gödöllői emlékeket, színpadi és filmes pályafutását. Bővebben
2012.02.27.

"Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk" - írta a VM lemondott politikai államtitkára a mellette kiálló zöld szervezeteknek.

Bővebben
2012.02.27.

A Polgári Védelem Napja alkalmából a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiállítást rendez a Művészetek Házában 2012. március 1. és 8. között. A kiállítást Benkovics Zoltán pv. dandártábornok, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitja meg március 1-jén, 14 órakor.

Bővebben
2012.02.27.
Idén a gödöllői kutyatartók az ebek veszettség elleni kötelező védőoltását a városi állatorvosi rendelőkben az alábbi időpontokban kedvezményes áron adathatják be: Bővebben
2012.02.26.

Az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság veszi át az irányítást a magyar sportban, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét a legtöbb szavazattal választották meg a MOB elnökségi tagjának. A szervezet közgyűlésen rész vett Schmitt Pál államfő is, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként automatikusan tagja lett az új elnökségnek.

Bővebben
2012.02.25.
A Gödöllői Szimfonikus Zenekar “Remekművek Gödöllőn” című bérletsorozatának újabb koncertjét február 25-én tartották a Művészetek Házában. Az est több különlegességet tartogatott a zenerajongók számára: Grieg Holberg szvitje és Mozart g-moll szimfóniája mellett két nemzetközileg elismert fiatal magyar zeneszerző műveit szólaltatták meg a szimfonikusok. Bővebben
2012.02.25.
A Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom vendége volt az elmúlt héten Dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. Bővebben
2012.02.23.

Az önkormányzatok ugyan kivethetnék az ingatlanadót, de a lakosság anyagi helyzete miatt ez nem megoldás a településektől elvett források pótlására - véli Gémesi György.
Reálértéken idén is kevesebb állami forráshoz jutottak a helyhatóságok, a most rendelkezésre álló pénz nem vagy csak nagyon szűkösen elég az önkormányzati feladatokra – mondta a 180 percben Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke.

Bővebben
2012.02.23.

A Gödöllői Rendőrkapitányság bűntető eljárást folytat kisebb értékre elkövetett lopás vétség elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2012. január 25-én Gödöllő egyik utazási irodájából eltulajdonított egy férfi pénztárcát, benne készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyákkal. A lopással okozott kár: 120 000.- Ft.  További információ

 

Bővebben
2012.02.23.
Transzcendens térképek címmel albumban is megjelent – több kiállítás után – az Európa fényei elnevezésű 10 négyzetméteres nagy kárpit a Magyar Kárpitművészek Egyesületének 15. születésnapja alkalmából; a könyvet vasárnap mutatják be a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben. Bővebben
2012.02.23.

Módosult a Kapuvár 94,5 MHz, a Békéscsaba 104,0 MHz, a Gödöllő 93,6 MHz és a Nagykőrös 93,6 MHz-re benyújtható pályázati ajánlatok beadási határideje, március 19-ig várják a jelentkezéseket.

Bővebben
2012.02.21.
Kedves Véradó!
Beteg embertársaink nevében kérjük Önt, vegyen részt véradó napunkon!
Lehetőségei szerint kérjük, segítsen az új véradók toborzásában, a térítésmentes véradó mozgalom népszerűsítésében azért, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.
A véradás helye: GÖDÖLLŐI POLGÁRMESTERI HIVATAL 
A véradás ideje: 2012. március 5. (hétfő) 10.00-18.00 óráig
Önzetlen segítségét minden beteg nevében köszönjük!
Személyi igazolványát, lakcím ig. kártyáját, a TB kártyáját és véradó igazolványát feltétlenül hozza magával!
Magyar Vöröskereszt
Bővebben
2012.02.21.
A Magyar Kémény Kft. értesíti a tisztelt lakosságot, hogy az 51/1999.(XII.25) BM rendelettel módosított 27/1996. (X.30) BM rendelet 3-7. §-a értelmében előírt kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás körébe tartozó feladatokat – a települési önkormányzat közigazgatási határain belül – a Magyar Kémény Kft. alkalmazottai látják el. Gödöllőn 2012. március 1. és 2012. május 31. között végzik el a feladatokat. A társaság alkalmazásában álló dolgozók  névre szóló megbízólevéllel rendelkeznek.  Bővebben
2012.02.21.
– Senki sem hullatott oroszlánkönynyeket a közigazgatás járási szintjének 1984-es megszüntetésekor, mert e döntés mögött az a felismerés állt, hogy a járások feladatellátása nem volt hatékony és nem volt állampolgárbarát, érvényesült az íróasztal effektus. Hiányzott a társadalmi kontroll; a hivatal óhatatlanul inkább a felsőbb szerveknek igyekezett megfelelni, mint a lakosság igényeinek. Most pedig nem értjük, miért van szükség a járási rendszer újbóli, egyszerre előkészítetlen és elkésett bevezetésére, amikor a rendszerváltással megalakult önkormányzatok húsz év alatt bebizonyították, képesek ellátni a rájuk bízott állami feladatokat – mondta a Gödöllői Szolgálat e heti számában megjelenő interjújában Gémesi György polgármester. A lap abból az alkalomból kérdezte, hogy az általa vezetett Magyar Önkormányzatok Szövetsége január 20-án és február 13-án is állásfoglalást adott ki a járások kialakítása kapcsán. 
Bővebben
2012.02.20.
A köztársasági elnök által honosított magyarok tettek állampolgársági esküt hétfőn Gödöllőn, a városházán. Az ünnepség résztvevőit Gémesi György polgármester köszöntötte, majd átadta az államfő aláírásával ellátott 15 honosítási okiratot. Az esküt követően 20 fővel gyarapodott a magyar állampolgárok száma, a családok ugyanis egy okiratot vettek át és az elnöki döntés gyermekeket is érintett. Utóbbiak a törvényes képviselő által tett esküt követően jutottak magyar állampolgársághoz.

Bővebben
2012.02.17.

A hagyományoknak megfelelően idén is díjazta a hazai sportélet legjobbjait a Nemzeti Sportszövetség. A Gödöllői Királyi Kastélyban rendezett ünnepségen díjat kaptak az év sportolói, edzői, az év utánpótláskorú sportolói és az év sportvezetői is. Az Év Sportolója 2011-ben az NSSZ-nél a tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Dancsó Zoltán lett.

Bővebben
2012.02.17.
A Pest Megyei Kormányhivatal akadálymentesítette a Gödöllői Körzeti Földhivatal épületét. Bővebben
2012.02.17.

Péntek reggeltől délig intenzíven havazott Gödöllőn.  Óvatosan közlekedjünk a fő- és mellékutakon is! Az érintettek gondoskodjanak a hóeltakarításról és figyeljünk, vigyázzunk egymásra! Következő híreink tájékoztatnak a gödöllői VÜSZI Kft. hóügyeleti munkájának rendszeréről  az országos kötak állapotáról. 

Bővebben
2012.02.17.
A tél a VÜSZI Kft. számára is plusz feladatokat jelent. Az önkormányzati cég minden évben több kilométernyi úthálózat, járda, több buszmegállóhely, valamint számos gyalogátkelőhely és lépcső hótól való megtisztítását, valamint csúszásmentesítését végzi el. Ennek érdekében huszonnégy órás készenléti-ügyeleti rendszert üzemeltet. Fontos információ, hogy a közlekedés biztonságának biztosítása nem csak a VÜSZI feladata. Az adott járdaszakaszt az ingatlan tulajdonosának kell takarítania! Ennek elmulasztása esetén a bekövetkező balesetekért a tulajdonos tehető felelőssé. Bővebben
  1 / 3 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision